ÖĞRENCİ EVİNDE ORTAK MEKAN TASARIMI… |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ÖĞRENCİ EVİNDE ORTAK MEKAN TASARIMI…
Share 30 Mart 2021

Tigg + Coll Architects, Chapter Old Street öğrenci konutunda sosyalleşme için alan yaratıyor

 

 

 

Amy Frearson

 

 

 

Tigg + Coll Architects, öğrencilerin başkalarının yanında rahat hissedebilecekleri alanlar yaratmak için doğu Londra’daki bir öğrenci konut bloğunun ortak alanlarını yeniledi.

 

 

 

 

 

 

Londra merkezli stüdyo, Chapter Old Street’in zemin katı için tamamen yeni bir yerleşim planı tasarladı ve dinlenmek, ders çalışmak veya arkadaşlarınız ve ailenizle buluşmak için bir dizi alan yarattı.

 

 

 

  Alan, sadece bir resepsiyon lobisinden ziyade bir salon gibi hissettirecek şekilde tasarlanmıştır.

 

 

 

Covid-19 salgınının ortasında hem tasarım hem de yapım aşamaları gerçekleşirken, baştan sona mimarların zihninde sosyal mesafe ve izolasyon vardı.

 

 

 

Alanın “kırık plan” düzeni vardır, bu da alanların ince bir şekilde kısmi duvarlar ve çerçevelerle bölündüğü anlamına gelir. Bu açık bir his yaratır, ancak aynı zamanda farklı alanlar arasında doğal bir ayrım sağlar.

 

 

 

Mekanı bölmek için ceviz kemerler kullanılır

 

 

 

Stüdyonun kurucu ortağı David Tigg, “Gelecekte ne olursa olsun öğrencilerin rahatlıkla kullanabilecekleri kırık alanlar yaratmanın doğal olarak bilincindeydik,” dedi.

 

 

 

“Çalışma masasında küçük gruplar halinde toplanma alanları veya arkadaşlarının odalarından aşağı inmesini bekleyen bireyler, denemek ve insanların yakınlık hakkında nasıl hissedeceklerini ve bu konuda aktif olarak ne yapabileceğimizi düşünmek önemliydi” dedi.

 

 

 

  Kumaş perdeler ve yumuşak aydınlatma, mekanları rahat hissettirmeye yardımcı olur

 

 

 

“Ekranları ve kemerleri kullanımımız, faaliyetlere odaklanmak için bu alanları ayırma etkileşiminin bir parçasıydı, aynı zamanda bireyler veya küçük gruplar için fiziksel alt bölüm oluşturma aracıydı.”

 

 

 

Daha önce zemin katın yalnızca yüzde 30’u öğrenciler tarafından erişilebilir durumdaydı. Tigg + Coll’un planı, alanın sadece bir giriş lobisinden ziyade bir salon gibi hissetmesine izin vererek, alanın çoğunu kullanılabilir hale getiren daha verimli bir düzen oluşturdu.

 

 

 

Yivli cam ekranlar oturma kabinlerini böler

 

 

Bu his, ağır kumaş perdeler, rahat mobilyalar ve yumuşak aydınlatma ile güçlendirilir.

 

 

Tigg, “Bu alanların rahat ve davetkar hissetmesi gerçekten önemli, böylece öğrenciler kendilerini evlerinde hissedecekler ve sadece geçip gitmek yerine alanları gerçekten kullanmak isteyecekler.” Dedi.

 

 

 

 Ana girişin yanında kıvrımlı kırmızı bir banket oturma sağlar.

 

 

 

İç tasarım konsepti, binanın Shakespeare’in tiyatro şirketi Lord Chamberlain’s Men’in ilk evi olmasıyla ünlü olan Curtain Theatre’ın eski yerine yakın konumuna atıfta bulunuyor.

 

 

 

Ayrıntılar, 1920’lerin art-deco binalarından 1950’lerin Hollywood ihtişamına kadar tarihin her yerinden tiyatrolardan esinlenmiştir.

 

 

Bir tarafta renkli, iki katmanlı bir resepsiyon masası bulunur

 

 

 

Bunlardan en belirgin olanı, ipuçlarını klasik ön sahne sahnesinden alan kavisli ceviz kemerleridir. Bunlar oluklu cam ekranlar, pirinç aydınlatma armatürleri ve terrazzo zemin ile tamamlanmaktadır.

 

 

Ayrıca bazı “set parçalar” da vardır – renkli iki katmanlı bir resepsiyon masası ve büyük bir kırmızı oturma banketi.

 

 

 

Zemin için Terrazzo seçildi

 

 

 

Chapter Old Street, King’s Cross’taki Chapter’ın mekanı da dahil olmak üzere Tigg + Coll’ün üzerinde çalıştığı bir dizi öğrenci konut binasının en sonuncusu.

 

 

 

Tigg, binalarda işlevsel alanlar yaratmanın anahtarının, mekanları olabildiğince çok yönlü hale getirmek olduğuna inanıyor.

 

 

 

Bölüm Old Street’te bunu başarmanın yollarından biri akustiğe dikkat etmekti. Camlı ekranlar ve tiyatro perdeleri, açık gürültü yankılanmasını azaltmaya yardımcı olarak, gerektiğinde konuşmaların oldukça özel tutulabilmesini sağlar.

 

 

Camlı duvarlar, bir toplantı odasının akustik olarak ayrı, ancak görsel olarak bağlantılı olmasına izin verir

 

 

 

“Kulağa apaçık geliyor ama bence en önemli derslerden biri, bir ev tasarlamaya çalıştığınızı, insanların yaşamaktan heyecan duyacakları ama aynı zamanda uygun gördükleri şekilde kullanabilecekleri kadar rahat hissedecekleri bir alan tasarlamaya çalıştığınızı her zaman hatırlamak,” diye ekledi Tigg. .

 

 

 

“İnsanlara, kullanımın kendilerinin küratörlüğünü yapmaları için bir dereceye kadar yeterli bant genişliğine izin vermek istiyorsunuz.”

 

 

 

Fotoğraflar: Peter Landers

 

İç Mekan Proje Bilgileri

Müşteri: Greystar Europe

Mimarlar / iç mekanlar: Tigg + Coll Architects

Ana müteahhit: Corley & Woolley

İ & D: Corley ve Woolley

Akustik: KP Akustik

Doğrama: Faber ısmarlama

Mobilya tedarikçisi: Conran

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

 


Yorum yazmak için


Tasarım: HDR Amerika’daki diğer birçok küçük toplulukta olduğu gibi, yerel sağlık sistemi ve onun tıp merkezleri Haxtun, Colorado’daki en büyük tek işverenlerden biridir. Haxtun’un nüfusu yalnızca 1.000 ve Haxtun Hastane Bölgesi 120’den fazla istihdam ediyor ve 20 kadar gönüllüyü daha ağırlıyor. Bu plan, çalışan nüfusun Haxtun’un mevcut ana cadde vitrinlerine ve binalarına yönlendirilmesi durumunda neler […]

Copyright © 2021 All Rights Reserved | Mimdap.org