Otel Rama Trident |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Otel Rama Trident
Share 19 Şubat 2021

Tasarım: Studio Meraki

Proje, müşteri tarafından, Mata Vaishno Devi’ye zorlu yolculuğun başladığı Katra’nın kutsal hac noktasında yeni bir başlangıç ​​olarak tasarlandı. Bölgenin işi öncelikle bu adanmışların yarattığı turizmle gelişiyor. Bölge, hac öncesi ve sonrası dinlenme yerine ihtiyaç duyan adanmışlarla dolup taşan her türden ve büyüklükteki otel ve localarla doludur.

 

 

 

 

Proje tanıtımı:

 

 

 

Müşteri, estetik olmayan ve son derece kaotik bir kentsel doku zeminine karşı bir dönüm noktası geliştirilmesini istedi; burada her bina, yüksek sesle ve renkli camın parlak tonlarıyla dikkat çekmek için diğerine karşı adım atıyordu. Niyeti, benzer veya daha iyi kalitede lüks oda boyutları sunan ve o bölgedeki beş yıldızlı otellerden daha ucuz bir fiyata bir otel inşa etmekti ve bu, mimar için belirlenen kriterdi. Ayrıca, refah duygusunu besleyen ve son derece yorgun gezginlere hemen bir soluk verme sağlayan daha kaliteli mekanlar hedeflediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir diğer önemli amaç, sokağa bakan pencerelerin ve süslü balkonların düzenli kutulu düzenlemesinden, daha fazla düşünülmesi gereken daha yeni ve taze bir yaklaşıma kadar çarpıcı şekilde farklı bir cepheye sahip olmaktı. Var olandan daha sakin ve hoş bir şey ve caddede çok yankılanıyordu.

 

 

 

Site:

 

 

 

Demiryolu yolu üzerinde yer aldığından, bölgenin tek tren istasyonundan şehre giren insanlar için oldukça elverişli bir konumdadır. Ayrıca, site ana yoldan biraz geride kalıyor, ancak arka kuzeydoğu tarafında geceleri parıldayan tüm dağ sırasının mükemmel manzaralarına sahip.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kütle ve Oryantasyon:

 

 

 

  • Site, doğal dağların kesintisiz manzarasına sahip olduğu ve odaları arkada onlara doğru yönlendirme olasılığını çevrelediği için bir bonus oldu, böylece ana caddeye açılan bir açıklıktan ziyade içe dönük bir bina haline geldi. Ayrıca, Vaastu ve iklim koşulları, ana cadde güneybatı, yazları sert güneşin yanı sıra arkadaki ufuk çizgisiyle çarpıcı bir sözleşmeyle iğrenç manzaraların göstergesiyle bu özel hizalamayı destekledi. Bu nedenle, ilk fikir yapının arka tarafta gözenekli hale getirilmesi ve ön tarafta kapatılmasıyla başladı.
  • İkinci öncelik, dağ manzaralarından önce ön plan görevi gören alana nefes alan yeşil bir çimenlik sokmaktı, bunun için yukarıdaki odaların (zemin seviyesinde yer açmak için) gerekli olan düz, dikişsiz altlıklara sahip olacak şekilde dirseklenmesi gerekiyordu. yapı ve hizmetler arasında çok sayıda koordinasyon çalışması.
  • Ayrıca Vaastu önemliydi ve bu yığın düzenlemesinde kuzeydoğu kutsal köşesi boş bırakıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cephe:

 

 

 

  • Cephe, sadece dikey ve yatay panjurların güneş ışığı ile etkileşime giren ve mekanın kalitesine katkıda bulunan ve doğrudan parlamadan bir miktar korumanın yanı sıra cadde manzaralarını perdeleyen ana unsurlar olmasıyla ilgiliydi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enerji verimliliği:

 

 

 

  • Termal kazancı dengelerken gün ışığını devreye sokmak bir öncelikti ve bu nedenle tüm odalar, restoranlar, lobiler ve koridorlar gün boyunca kesinlikle yapay aydınlatma kullanılmadan gün ışığı ile iyice yıkanır, böylece enerji tasarrufu sağlanır ve soğutma yükü azaltılır.
  • Zemin katın üzerindeki dirsekli odalar, zemin kat lobisinin yaz aylarında ısınmasını önlemek için yeterli gölge sağlar.
  • Yeşile görsel bağlantı tasarımın ayrılmaz bir parçası haline geldiğinden, tasarım aynı zamanda her katta teras bahçeleri içerir.
  • Ayrıca tasarım, planın kritik bir parçası olarak yeşil duvarları (çimlerin yeşilliğine ekleyen ve restoranın yanı sıra lobideki ziyaretçilere anında psikolojik rahatlık sağlayan sarmaşık yüklü sınır duvarı) entegre etmiş ve böylece devam etmiştir. İç mekanlarda ve her katta özenle hazırlanmış ekicilerle aynı yeşil dil.
  • Kuzeydoğu yöneliminden dolayı odalarda ısı kazanımı olmaması yolculara termal konfor sağlamakta ve böylelikle klima tüketimini azaltmak büyük bir artı noktadır.
  • Güneybatıdaki, çoğunlukla panjurlarla kapatılan nadir açıklıklar da ilginç bir ışık ve gölge etkileşimi yaratır.
  • Son derece iyi aydınlatılmış ve gözenekli lobi, otele giren herkesin bahçe ve dağ manzarasını görmesini sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TASARLAMA: 2015

TAMAMLAMA:  2017

Site Alanı: 1.000 m2

Toplam İnşaat Alanı: 3.000 m2

Oda sayısı: 40

 

 

 

PROJE TAKIMI:

 

 

 

 

Tasarım Ekibi: Shweta Kaw

Fotoğraf: Suryan / Dang, Priyanka Chaudhry

 

 

 

 

Kaynak: WA


Yorum yazmak için


  İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat, tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki gösterdi İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması nedeniyle yok oluyor. Kasımpaşa’da bulunan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait yapı olan Divanhane Eski Karakolu’nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.   İstanbul Kasımpaşa’daki Sultan Abdulaziz’in yaptırdığı tarihi Divanhane Karakolu binasının […]

Copyright © 2021 All Rights Reserved | Mimdap.org