Crimson Kahve Dükkanı |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Crimson Kahve Dükkanı
Share 17 Şubat 2021

İç mekan tasarımı: SpaceStation

 

 

Chengdu’nun Tianfu Yeni Bölgesi’ndeki okyanus parkının dışındaki otoparkın yanında Crimson adında bir kahve dükkanı var. Birinci kat, doğu ve batı cepheleri dışa bakacak şekilde 300 metrekarelik bir alana sahiptir. Site daha önce bir yuvarlak dekorasyona tabi tutulmuş, zemin kaplanmış ve düzensiz asma kat yapılmıştır. Sadece birkaç unsur ekleyerek bu alanı canlı bir yere dönüştürmeyi umuyoruz.

 

 

Salon alanı çok uzun ve aydınlıktır. Son dekorasyon egzotik desenlere sahip bir yer karosu alanı bıraktı. Bu karolar yeni tasarımda kaldırılmadı, ancak özenle korundu ve giriş holünün yerleşimi buna göre tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

Barın yeri, tüm kahvehanenin çekirdeği olan ve aynı zamanda en karanlık alan olan asma katın altında belirleniyor. Bar, basitçe iki kare kutu gizli boru hatları ve depolama odaları olarak tasarlanmadı, aynı zamanda seramik döşemeli iki büyük sırt sırta masa olarak kabul edildi. Bir tarafı espresso barı, diğer tarafı filtre kahve sağlar.

 

 

 

Ekipman basitçe masaüstüne yerleştirilir veya altına asılır ve boru hatları makul bir şekilde düzenlenir ve birleşik bir kasa içinde saklanır. Barın yerleşimi baristanın görüşlerini dinledi ve ekipman ve cihazlar en verimli akışa göre düzenlendi. Filtre kahvenin baristaya bakan bir tarafında müşteriler için bir sıra koltuk var. Bu koltuklar yüksek ayaklı bar tabureleri değil, daha rahat tek kişilik koltuklardır.

 

 

 

 

 

 

Koltukların altındaki zemin 15 cm yükseltilerek oturan misafirlerin ve ayakta duran baristaların aynı görüş yüksekliğinde iletişim kurması sağlanır.

 

 

 

Barın ardından mekân yüksekliği tekrar yükseliyor ve batı tarafındaki ışık, pencerenin dışındaki bambu bahçelerinden odaya yansıtılıyor. Bu mekanın orta eksenine görkemli bir şekilde iki grup kanepe yerleştirilmiştir.

 

 

 

Ön ve arka yüksek alanlar iki farklı tipte “çift seviyeli kemer sistemi” ile doldurulmuş ve bu sayede farklı alanlara ve daha küçük oturma alanlarına bölünmüştür. Müşteriler, oturan ve ayakta duran insanların rahat boyutuna gelene kadar geniş alan ölçeğinin adım adım nasıl küçüldüğünü hissedebilirler. Kemer karmaşıktır, ancak son derece hafiftir.

 

 

 

 

 

 

 

Malzemenin kalınlığı sadece 5 mm’dir. Aslında, doğrudan alüminyum oluklara yapıştırılmış, mimarların model yapmak için kullandıkları hafif bir köpük malzemeden yapılmıştır. Çoğu kemer kadar ağırlık taşımazlar. Aslında, klima tarafından üflenmelerini önlemek için tüm kuvvetleri alüminyum oluklara ve kablolara iletilir.

 

 

 

Kemerin altındaki gri fıçı tahtası, genellikle ses emilimi olarak kullanılan başka bir tür hafif köpüklü malzemedir. Bu köpüklü ses emici levhalar, alüminyum çerçeveye yapıştırılır ve iki kablo arasına monte edilir ve aniden yerden 60 cm mesafede son bulur. Bu bölme dayandığında birkaç santimetre hareket ederler.

 

 

 

 

 

Asma katın işlevi sergi salonu, çok fonksiyonlu aktivite odası ve çocuk aktivite alanıdır. İşte kendine özgü bir şekle sahip yüksek kare bir masa. Farklı dönemlerde sadece baristaların kahve çekirdeklerini test etmek için kullandıkları bir “kahve tadım masası” değil, aynı zamanda bir metrenin altındaki çocuklar için bir “mini kahve evi”.

 

 

 

Crimson Coffee’de yeni ve eski yapılar bir arada kalır. Bu dürüst yapı ve yapı tasarımları sadece maliyet tasarrufu için değil, aynı zamanda tüm malzemeler için eşit bir görüşe sahip olduğumuz anlamına da geliyor. Başlangıçta geçici tesislerde kullanılan veya “gizli işlerde” saklanan çelik kablolar, salma, elektrik teli, ses emici levha ve temel çimentosu, “zarif bir şekilde sergilendiği” sürece kendi itibarına da sahip olabilir.

 

 

 

Eskiden “kalıcı” ya da hatıra unsuru olan bar, niş ve kemerler, ağır hacimden kurtulduktan sonra yeniden tanınabilecekleri “anlamlı formlar” haline geldi.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

 

Mimarlar: SpaceStation

Yer: Tianfu, Chengdu, Çin

Alan: 400 m²

Proje Yılı: 2021

Fotoğraflar: Weiqi Jin

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Tasarım: Architensions Architensions ve Andrew Bruno, Los Angeles’ın güneyindeki Vermont Knolls semtinde yer alan spekülatif bir kooperatif fourplex olan Knolls Co-Living’i tasarladı. Teklif, LA Şehri’nin düşük katlı, çok birimli konut mimarisi için yeni uygun fiyatlı modeller talep eden Alçak Katlı yarışmasına yanıt verirken, aynı zamanda Architensions’ın çağdaş konutları çok kuşaklı ve derinden komünal olarak yeniden […]

Copyright © 2021 All Rights Reserved | Mimdap.org