Deprem tedirginliği arttı: İBB’ye 2 bine yakın tarama başvurusu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Deprem tedirginliği arttı: İBB’ye 2 bine yakın tarama başvurusu
Share 29 Kasım 2020

İstanbul’da deprem korkusu yaşayan 2 bine yakın kişinin yapı tarama testi başvurusu yaptığı öğrenildi. En çok başvuru ise Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar’dan geldi.

 

 

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yapı tarama testi çalışmalarına talep arttı. Binalarının dayanıklılığını ölçtürmek isteyen İstanbullulardan talep aldıklarını söyleyen İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, önümüzdeki hafta analizlere başlayacaklarını belirtti.

 

 

 

Şu anda Avcılar ve Silivri’de çalışmaların başladığını ve vatandaşların oturdukları binadan kuşku duyduklarını ifade eden Kahraman, en çok başvurunun Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar’dan geldiğini belirtti.

 

 

 

AVCILAR VE SİLİVRİ’DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

 

 

İstanbul’da olacak olan bir depremde can kaybını engellemek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Kahraman, “İstanbul’da özellikle 2000 yılı öncesinde eski yasal mevzuata dayanarak yapılmış olan binalara tek tek giderek tespitlerini yapıyoruz. Buradaki amacımız şu, özellikle en yüksek riskli binaları, göçme riski olan binaları tespit ederek bu binalara bir an önce müdahale edilmesini sağlamak. Avcılar ve Silivri ilçelerimizde yani İstanbul’daki en riskli ilçelerden başladık. Bu 2 bölgede arkadaşlarımız bina denetimlerini gerçekleştiriyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

TOPLAMDA 790 BİN BİNA BULUNUYOR

 

 

 

İstanbul’da 790 bin bina olduğunu ifade eden Tayfun Kahraman, “Bu çalışma bittiğinde 39 ilçemizde aslında programımıza göre 2022 yılı sonunda tüm binalara girmiş, İstanbul’daki 790 bin binayı incelemiş ve bunun sonucunda da yol haritalarını oluşturmuş olacağız. Böylece İstanbul’da depremi bir felaket olmaktan çıkartıp, bunu İstanbul’u etkilemeyecek bir duruma getirmek. Bütün amacımız bu” dedi.

 

 

 

Kaynak : Birgün

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org