Growing Up : BÜYÜME... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Growing Up : BÜYÜME…
Share 25 Ocak 2021

Tasarım: Ne Office Worksw

Tıpkı ağaç yetiştirme sürecinin iyi bir toprak gerektirmesi gibi, kültür yetiştirme süreci de şehrin kolektif hatıralarının güçlü bir temelini gerektirir.

Growing Up, Hong Kong için temel olan gündelik unsurları yakalar ve bunları yakında önemli bir sanat ve kültür merkezinin yapısına yerleştirir ve geliştirir. Büyük bir eğimli çatı, bitişikteki fidanlık parkındaki fideler gibi, samimi bir insan ölçeğinden liman ölçeğine doğru büyüyen bir dizi ahşap sütun tarafından destekleniyor. Şehrin engebeli topografyasını anımsatan aşağıdaki basamaklı peyzaj, farklı aktiviteler için hem oturma yeri hem de sahne sağlıyor.

Basit hacmine rağmen, pavyonun her açısı farklı bir gözeneklilik, önemlilik ve ölçek duygusu ortaya koyuyor. Kuzey ve güney yükseltileri şeffaflıkla karakterize edilir, çevreleyen ağaçlar, köşkün ince sütunları arasında kesintisiz bir fon oluşturur.

 

Bununla birlikte, biri hareket ettikçe ve sütunlar perspektifte üst üste geldikçe, pavyonun kenarı daha sağlam hale gelir ve sahil görünümünü çerçeveler. Köşk doğudan en yoğun gibi görünüyor, basamakların yapısı parktan sahile geçişi vurgulamak için karmaşık bir perde oluşturuyor. Aksine, limandan açık bir toplanma alanı ve farklı bir profil ortaya çıkıyor. Pavyonun çok yönlü karakteri, Hong Kong’un zengin çeşitliliğini gerçekten yansıtıyor.

 

Proje Bilgileri:
Yapısal Mühendis: Victoria Janssens, Christoph Tritschler, BuroHappold Engineering; Simon Pickard
Çatı Kaplama Danışmanı: Evan Levelle, Front Inc.
Fotoğraf: Xu Liang Leon, Kris Provoost
Takım: Evelyn Ting, Paul Tse, Julian Wong

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org