İran Kırsalında Ev: Grey Villa - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İran Kırsalında Ev: Grey Villa
Share 5 Ekim 2020

Tasarım: White Cube Atelier

 

 

Bu villanın hikayesi, bulunduğu konumdan itibaren başlamıştır. Nehir kenarındaki ceviz, kiraz ve kayısı ağaçlarıyla dolu güzel bahçelerden geçerken, yolun sonundaki güney ovaları ve yolun harika manzarasına sahip dağın yanında geniş bir bahçe ile karşı karşıya kaldık …

 

 

 

 

 

 

 

 

Komisyon, tam olarak şehrin girişinde yer alan bir bağlamda, anıt olarak ayırt edici bir bina yaratmaktı.

 

 

 

 

 

 

Konseptin oluşumu, bakir bahçe üzerinde en az etkiye sahip bağlamsal mimariyi dikkate almak ve doğal çevre ile yakın ilişki aramaktı. Son olarak, yalnızca geleneksel bir şekilde doğayla ilgili değil, aynı zamanda bağlamla modern bir şekilde etkileşime girmeye çalışan Gri Villa adlı bir villa tasarlandı ve inşa edildi.

 

 

 

Düzensiz kayalar ve yükselen dağlar, bizi çevredeki ortama saygı duymak için hafif ve düzenli bir proje tasarlamaya yönlendirdi. Bazalt taşını yerel bir malzeme olarak kullanmak, bağlamla bu bağlantıyı zenginleştirdi. Gri renk ve gri anıtsal hacmin kullanılması nötr bir içerik oluşturur.

 

 

 

 

 

Bina, çeşitli çıkarma ve eklemelerle tüm cildin biçimsel görünümüne rağmen bağlamla birleşmeye çalışır. Yapı, gün ışığından her yönden yararlanma potansiyeline sahiptir ve bu da farklı gölgeler ve gölgeler oluşturur. Ayrıca kuzey yüksekliklerinin yanı sıra güney ovaları, nehir ve ana yolun harika manzaralarına sahiptir.

 

 

 

 

 

Mekansal organizasyon, 100 metrekarelik inşaat alanına açılan 4 yönde birinci ve ikinci katta 2 metre konsollarla 20 metrekare brüt alanda oluşturulmuştur. Oturma odası ve mutfağa ayrılan birinci kata, avludaki 2 hafif metal merdivenle erişilebilir. 1. ve 2. katlar, brüt alan sorununu çözmek ve mekansal gereksinimleri karşılamak ve binanın şeklini şekillendirmede temel bir rol oynamak için konsollu bir merdivenle birbirine bağlanmıştır. Üst merdiven, doğal manzara üzerinde seyir yüzeyi olarak işlev gören çatıya çıkar.

 

 

 

 

 

 

Form, kullanıcının yapının içine hapsolduğunda doğa ile bağ kurmaya çalışacağı ve bilinçli olarak yaratılan açıklıklar sayesinde aniden farklı görüşleri deneyimleyecek şekilde tasarlanmıştır. Gri villa, modern bir yaklaşımın, modern rengin, modern hacmin, doğayla modern bağın ve modern düşüncenin yansımasının temsili … Doğaya huzurlu bir şekilde yerleşmiş. Yoldan geçenler için şehrimizin bir anısı olsun …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

Mimarlar: White Cube Atelier
Yer: Maku, İran
Alan: 100 m²
Proje Yılı: 2020
Fotoğraflar: Farshid Nasrabadi
Üreticiler: AGT, Adobe, Akpa Iran, Basalt, Palermo Ceramic, Voodo

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org