Yvonne Farrell ve Shelley McNamara - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yvonne Farrell ve Shelley McNamara
Share 5 Temmuz 2020

Yvonne Farrell (1951) ve Shelley McNamara (1952) Dublin Üniversite Üniversitesi (UCD) Mimarlık Okulu’nda üniversite eğitimi sırasında bir araya geldiler.

 

 

 

Kurumun önceden var olan düşünce ve kültürüne meydan okumak için yeni gelen rasyonel mimarlar altında çalıştılar. 1976’da mezun olduktan sonra, her birine 2006 yılına kadar eğitim vermeye devam ettikleri UCD’de benzersiz bir eğitim fırsatı sunuldu ve 2015’te yardımcı profesör olarak atandılar. “Bizim için öğretim her zaman paralel bir gerçeklik oldu” diyor Farrell. “Ve bu deneyimimizi damıtmaya ve onu diğer kültürlere hediye etmeye çalışmanın bir yolu, böylece bu kültürün büyümesinde rol oynuyorlar. Bu iki yönlü bir şey, öğrencilerden ve umarım öğrenciler bizden öğreniyor. ”

 

 

 

 

 

 

 

Shelley McNamara ve Yvonne Farrell UCD’de öğrenciyken, 1974

 

 

 

 

1978’de Farrell ve McNamara, diğer üç kişiyle birlikte, orijinal ofislerinin sokağından sonra bireylerden ziyade mekanın varlığına öncelik vermek için adlandırılan Grafton Architects’i kurdular. Önemli projeler arasında North King Street Housing (Dublin, İrlanda 2000); İrlanda Kent Enstitüsü, University College Dublin (Dublin, İrlanda 2002); Gündönümü Sanat Merkezi (Navan, İrlanda 2007); Loreto Topluluk Okulu (Milford, İrlanda 2006); Maliye Bakanlığı Ofisleri (Dublin, İrlanda 2009); ve Tıp Fakültesi, Limerick Üniversitesi (Limerick, İrlanda 2012).

 

 

 

McNamara, çocukluklarını anlatırken, “Mimarlık deneyimine uyanışım, teyzemin yaşadığı Limerick şehrinin güzel ana caddesi üzerindeki 18. yüzyıldan kalma devasa bir eve bir çocuk olarak bir ziyaretti. Kocasının zemin katında güzel bir maun kaplı eczane dükkanı vardı ve giriş salonunda bir odada küçük bir Montessori okulu işletti. Bu, bir evin ne olabileceğine dair bir merak duygusu uyandırdı ve uzay ve ışık hissini canlı bir şekilde hatırlıyorum, bu benim için mutlak bir vahiy. ”

 

 

 

 

 

Tıp Fakültesi, Limerick Üniversitesi, Fotoğraf: Dennis Gilbert’ın

 

 

 

 

 

Institut Mines Télécom,  Fotoğraf: Alexandre Soria

 

 

 

Farrell, “En eski hatıralarımdan biri, evde sahip olduğumuz bebek kuyruklu piyanonun altındaki yerde bir yastık üzerinde sırtımda uzanmak. Annem üstümde piyano çalarken, o ceviz enstrümanı altında müzikle dolu harika alanın farkında olduğumu hatırlıyorum. Offlamy, İrlanda’da büyüdüm – sokaklar ve meydanlar, taş depolar, hazırlanmış evler ve manzaraya harika bir çizgi kesen bir kanal kasabası. Şehrin kenarındaki bir meşe ormanının her baharda bir bluebells halısı vardı. Doğa çok yakın hissetti.”

 

 

 

Beş orijinal ortaktan sadece Farrell ve McNamara kaldı. Yerli İrlanda’larından uzak ilk uluslararası komisyonları 25 yıl sonra, Milano’daki Universita Luigi Bocconi (Milano, İtalya 2008) ile Barselona’daki 2008 Dünya Mimari Festivali’nde Yılın Dünya Binası ödülünü aldı. O zamandan bu yana, mimari topluluktan büyük beğeni toplayan başka uluslararası projeler de izledi. Üniversite Kampüsü UTEC Lima (Lima, Peru 2015), Kraliyet İngiliz Mimarlar Enstitüsü (RIBA) tarafından 2016 RIBA Uluslararası Ödülü’nü aldı. Institut Mines Télécom (Paris, Fransa 2019) ve Université Toulouse 1 Capitole, Ekonomi Okulu (Toulouse, Fransa 2019) kısa süre önce tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

Universita Luigi Bocconi

 

 

 

İrlanda Kraliyet Mimarlar Enstitüsü ve RIBA Uluslararası Onursal Üyeleri’dir. Daha önce Harvard Tasarım Okulu (2010) Kenzo Tange başkanlığını ve Yale Üniversitesi’nde (2011) Louis Kahn başkanlığını yapmışlar ve École Polytechnique Fédérale de Lausanne ve Accademia di Architettura di Mendrisio gibi kurumlarda ders vermiş ve uluslararası ders vermişlerdir.

 

 

 

Grafton Architects, 2012 Bienali di Venezia Gümüş Aslan Ödülü, Yeni Coğrafya Mimarisi ödülünün sahibi oldu. Farrell ve McNamara, 16. Uluslararası Mimarlık Fuarı, la Biennale di Venezia için FREESPACE temasıyla 2018 yardımcı küratör olarak atandılar. 2019’da RIAI ve 2020’de RIBA Kraliyet Altın Madalyası tarafından RIAI James Gandon Mimarlıkta Yaşam Boyu Başarı Madalyası verildi.

 

 

 

 

Bocconi Üniversitesi (Fotoğraf: BR)

 

Grafton Architects, İrlanda’nın Dublin şehrinde bulunan uluslararası bir mimarlık stüdyosudur. Bu temelden, uygulama İrlanda’da ve uluslararası alanda birçok önemli ve prestijli binayı tamamlamıştır. Milford’dan Milano’ya ve Lima’dan Londra’ya uzanan projelerle; Grafton Architects, her projeyi kendine özgü bir bağlamda gömer.

 

 

 

2020’de uygulama direktörleri Yvonne Farrell ve Shelley McNamara, mimarlık mesleğinin en büyük onuru sayılan Pritzker Ödülü’nü aldılar. Grafton Architects, 2020’de İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü’nün en büyük onuru olan Kraliyet Altın Madalyası ödülünü kazandı.

 

 

 

Grafton Architects, İrlanda Kraliyet Mimarlar Enstitüsü’nü (RIAI) 2020’de Mimarlıkta Yaşam Boyu Başarı için Gandon Madalyası ve 2019’da Milano’daki Bocconi Üniversitesi için RIAI Altın Madalyası aldı. Lima’daki UTEC projesi, RIBA International açılışını aldı 2016’da ödül. 2008 yılında Bocconi Üniversitesi projesi, Dünya Mimarlık Festivali’nde açılışı yapılan Yılın Dünya Binası ödülüne layık görüldü. Grafton Architects, Venedik Bienali 2012’de ‘Yeni Coğrafya Olarak Mimari’ sergileri için ‘Ortak Zemin’ başlıklı Gümüş Aslan ödülüne layık görüldü.

 

 

 

Farrell ve McNamara, dünyanın en büyük mimari festivali olan Venedik Bienali 2018 için küratör seçildi. FREESPACE temasını, ruhun cömertliğini çağrıştıran bir temayı ve mimarinin sunabileceği ücretsiz hediyeleri seçtiler. Farrell ve McNamara, Virginia Üniversitesi’nden Thomas Jefferson Mimarlık Madalyası ve Dublin Üniversitesi Koleji’nden Ulysses Madalyası gibi birçok övgü aldı. Farrell ve McNamara, Accademia d’Archittettura, Mendrisio, İsviçre’de profesör, daha önce GSD Harvard’da Kenzo Tange ve Yale Üniversitesi’ndeki Louis Kahn sandalyelerini tuttular.

 

 

 

https://www.graftonarchitects.ie/

 

 

 

Yvonne Farrell ve Shelley McNamara 2020 Pritzker Mimarlık Ödülü’nü Aldı

 

 

Dublin, İrlanda’dan Yvonne Farrell ve Shelley McNamara, 2020 Pritzker Ödül Ödüllerini kazandı. Uluslararası mimarlık alanının en önemli bilinen ödüle sponsor olan Hyatt Vakfı Başkanı Tom,  büyük ödül alanları açıkladı.

 

 

 

 

 

 

Farrell, “Mimarlık, gezegendeki en karmaşık ve önemli kültürel etkinliklerden biri olarak tanımlanabilir” diyor. “Mimar olmak muazzam bir ayrıcalık. Bu ödülü kazanmak, mimariye olan inancımızın harika bir onaylanmasıdır. Bu büyük şeref için teşekkürler. ”

 

 

 

 

İrlanda Kent Enstitüsü

 

1970’lerden bu yana mimarlar ve eğitimciler olarak Farrell ve McNamara, bir zamanlar saygılı ve yeni olan, kentsel çevreye ve inşaat işçiliğine hakim olmanın yanı sıra tarihi onurlandıran alanlar yaratıyor. Gücü ve inceliği dengelemek ve sahaya özgü bağlamlara, akademik, sivil ve kültürel kurumlarına ve konut gelişmelerine saygı duymak, asla tekrarlamayan veya taklit etmeyen, ancak kesinlikle kendi mimari seslerine sahip modern ve etkili çalışmalara yol açar.

 

 

“Hem binalarına yaklaşımlarındaki bütünlükleri, hem de uygulamalarını yürütme biçimleri, işbirliği inançları, meslektaşlarına karşı cömertlikleri, özellikle 2018 Venedik Bienali gibi olaylarda kanıtlandığı gibi, mükemmellik konusundaki durmak bilmeyen bağlılıkları mimarlıkta, çevreye karşı sorumlu tutumları, çalıştıkları her yerin benzersizliğini kucaklarken kozmopolit olma yetenekleri, tüm bu nedenlerle ve daha fazlası için Yvonne Farrell ve Shelley McNamara 2020 Pritzker Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü. ” 2020 Jüri Alıntısı

 

 

 

“Bizimki gibi bir uygulamanın ahlakı içinde, sık sık hümanizm, zanaat, cömertlik ve içinde çalıştığımız her yer ve bağlamla kültürel bağlantı gibi değerlerin uygulanması için yer bulmakta zorlandık. Bu nedenle, bu tanınırlığın bize ve uygulamamıza ve uzun yıllar boyunca üretmeyi başardığımız iş organına verilmesi son derece sevindiricidir ”diyor McNamara. “Bizi görevlendiren ve binalarımızı hayata geçirmemizi sağlayan müşterilerin istek ve vizyonunun da harika bir tanınması olmuştur.”

 

 

 

Dağları ve kayalıklarla dolu bir ada olan yerli İrlandalıların, bölgelerinin her birinde coğrafyaya, değişen iklimlere ve doğaya karşı akut hassasiyetleri olur. Binaları sürekli olarak kasıtlı olarak zengin, ancak mütevazı, şehirleri geliştiriyor ve yerel ihtiyaçlara cevap verirken sürdürülebilirliğe yatırım yapıyor.

 

 

 

 

Üniversite Kampüsü UTEC Lima (Lima, Peru 2015) zorlu bir alanda, bir tarafta bir vadide batık bir otoyol ve diğer tarafta bir yerleşim mahallesi bulunmaktadır. Sonuç, hem saha hem de iklim ihtiyaçlarına cevap veren dikey ve basamaklı bir yapıdır. Açık alanları, okyanusun soğutma esintilerini kasıtlı olarak karşılayacak ve klima ihtiyacını en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Maliye Bakanlığı Ofislerinde (Dublin, İrlanda 2009), kalın panellerde kullanılan yerel kireçtaşı seçimi binaya güç vermektedir. Cepheye gömme veya gömme pencereler, bina boyunca temiz hava sirkülasyonu için altlarında ızgaralara sahiptir. Bu kentteki mimarinin atipik olan binanın her tarafındaki pozlamalar panoramik manzaralar sunmaktadır.

 

 

 

 

 

Mimarlar, kamusal ve özel alanların karışması ve malzemelerin anlamlı seçimi ve bütünlüğü ile kanıtlanan iç ve dış arasındaki diyaloğun sürekli farkındadırlar. Farrell, “Çalışmalarımızda yapmaya çalıştığımız şey, çeşitli yurttaşlık  düzeylerinin farkında olmak ve örtüşmeyle uğraşan, birbirinizle ilişkinizi artıran bir mimari bulmaya çalışmaktır” diyor Farrell. Universita Luigi Bocconi (Milano, İtalya 2008), iç mekanda devam eden zemin kattaki kamusal alanı ve aşağıdaki yerlerle örtüşen, öğrencilerle yoldan geçen çekici gölgelik sayesinde dikey kampüsün çok ötesine uzanan hareketli şehir ile sakinleri arasında toplumu teşvik ediyor .

 

 

 

 

 

 

Toulouse Üniversitesi 1 Capitole, Ekonomi Okulu (Toulouse, Fransa 2019), köprüler, duvarlar, gezinti yerleri ve taş kulelerle dolu şehir için metafor olan tuğla payandalar, rampalar ve avlulara sahiptir. North King Street Konutları (Dublin, İrlanda 2000), komşu depoların kısıtlamasıyla rezonansa geçmek için kasıtlı olarak dış tasarım öğelerinden vazgeçmiştir.

 

 

 

“Yvonne Farrell ve Shelley McNamara arasındaki işbirliği, eşit meslektaşlar arasında gerçek bir birbirine bağlılığı temsil ediyor,” diyor Pritzker. “Mimarilerinde inanılmaz bir güç sergiliyorlar, her durumda yerel durumla derin bir ilişki gösteriyorlar, çalışmalarının dürüstlüğünü korurken her komisyona farklı tepkiler veriyorlar ve sorumluluk ve topluluk aracılığıyla alanın gereksinimlerini aşıyorlar.”

 

 

 

 

 

 

Farrell ve McNamara, insan ölçeğini korumak ve yüksek ve geniş binalarda samimi ortamlar elde etmek için orana hakim oldular. Jüri Başkanı Justice Stephen Breyer, “Önemli bir başarı ile, hepimizin daha ciddi bir insan sorunu haline gelmesi muhtemel olanın üstesinden gelmemize yardımcı olmaya çalıştılar. “Yani, nüfusunun yarısından fazlası kentsel çevrelerde yaşayan ve birçoğu lüksü karşılayamayan bir dünyada nasıl konut ve işyeri kurabiliriz?” Gündönümü Sanat Merkezi’nde (Navan, İrlanda 2007) konturlu bir tiyatro katı seyirci üyeleri ve sanatçılar arasında fiziksel bir yakınlık yaratır. Açık alanların, pencerelerin, cam perde duvarların ve açık tavanların cömert yerleştirilmesi, doğal ışığın odalardan geçerek filtrelenmesine izin verir, büyük ve küçük alanlarda ışık izlenimleri yaratır ve Palaiseau’daki (Paris’teki Institut Mines Télécom’u oluşturan birbirine bağlı alanlarda) , Fransa 2019).

 

 

McNamara, “Mimarlık insan yaşamı için bir çerçevedir. Bizi tutturur ve başka hiçbir uzay yapma disiplininin yapamayacağı bir şekilde dünyaya bağlar. ” Farrell, “Uygulamamızın temelinde mimarinin önemli olduğuna dair gerçek bir inanç var. İnsanların icat ettiği kültürel bir mekânsal olgudur. ”

 

 

 

Çift, 1978’de Dublin’de Grafton Architects’i kurdu ve burada çalışmaya ve oturmaya devam ediyorlar. Kırk yılı aşkın bir süredir, İrlanda, İngiltere, Fransa, İtalya ve Peru’da bulunan neredeyse birçok projeyi tamamladılar.

 

 

 

Farrell ve McNamara, Pritzker Ödülü’nün 47. ve 48. Ödüllüleri ve İrlanda’dan ilk iki alıcı.

 

 

 

Kaynak: https://www.pritzkerprize.com/

 

 

 

Eight Significant Projects Of Yvonne Farrell And Shelley McNamara In Their Career

 

 

 

 

 

 

Yvonne Farrell ve Shelley McNamara’nın Kariyerlerinde Sekiz Önemli Projesi

 

 

İrlanda ikilisi Yvonne Farrell ve Grafton Architects Direktörleri Shelley McNamara, 2020 Pritzker Mimarlık Ödülü’nün ödülleri olarak adlandırıldı, prestijli ödül uluslararası alanda mimarinin en büyük onuru olarak biliniyor.

 

 

Farrell ve McNamara, Pritzker Ödülü’nün 47. ve 48. Ödüllüleri ve İrlanda’dan ilk iki alıcı. Yvonne Farrell ve Shelley McNamara, Ryue Nishizawa ve Carme Pigem ile birlikte kazanan Zaha Hadid, Kazuyo Sejima’dan sonra bu prestijli ödülü alan dördüncü ve beşinci kadınlar.

 

 

İrlanda ikilisi en iyi İrlanda, Peru, İngiltere ve Fransa’daki eğitim binaları ve üniversite kampüsleriyle tanınır.

 

 

Profesyonel uygulamalarının yanı sıra, 1970’lerden beri hem mimar hem de eğitimci olarak, Dublin Üniversitesi Koleji, École Polytechnique Fédérale de Lausanne ve Accademia di Architettura di Mendrisio gibi çeşitli okullarda ve kurumlarda ders verdiler ve Harvard Graduate School’da uluslararası dersler verdiler. Lozan’da Tasarım, Yale ve EPFL.

 

 

 

 

 

Yvonne Farrell ve Shelley McNamara. Resim Alice Clancy

 

 

 

 

Farrell ve McNamara ulusal ve uluslararası birçok prestijli ödül kazandı. Grafton Architects, 2012 Yeni Bienali Mimari sergisi için Bienal di Venezia Gümüş Aslan Ödülü’nü aldı.

 

 

 

2018’de Venedik Mimarlık Bienali’nde 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde Freespace temasıyla ortak küratör olarak atandılar. 2019’da RIAI ve 2020’de RIBA Kraliyet Altın Madalyası tarafından RIAI James Gandon Mimarlıkta Yaşam Boyu Başarı Madalyası verildi.

 

 

 

İrlanda Kraliyet Mimarlar Enstitüsü ve RIBA Uluslararası Onursal Üyeleri’dir. Daha önce 2010 yılında Harvard Tasarım Enstitüsü’nde Kenzo Tange başkanlığını ve 2011 yılında Yale Üniversitesi’nde Louis Kahn başkanlığını yapmışlardı.

 

 

 

Beş orijinal ortaktan sadece Farrell ve McNamara kaldı. Yerli İrlanda’larından uzak ilk uluslararası komisyonları 25 yıl sonra, Milano’daki Universita Luigi Bocconi (Milano, İtalya 2008) ile Barselona’daki 2008 Dünya Mimari Festivali’nde Yılın Dünya Binası ödülünü aldı.

 

 

 

O zamandan bu yana, mimari topluluktan büyük beğeni toplayan başka uluslararası projeler de izledi. Üniversite Kampüsü UTEC Lima (Lima, Peru 2015), Kraliyet İngiliz Mimarlar Enstitüsü (RIBA) tarafından 2016 RIBA Uluslararası Ödülü’nü aldı. Institut Mines Télécom (Paris, Fransa 2019) ve Université Toulouse 1 Capitole, Ekonomi Okulu (Toulouse, Fransa 2019) kısa süre önce tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

Üniversite Kampüsü UTEC Lima (2015), Lima, Peru. Görüntü © Iwan Baan

 

 

 

 

69 yaşındaki Yvonne Farrell ve 68 yaşındaki Shelley McNamara, Dublin Koleji (UCD) Mimarlık Fakültesi’nde üniversite eğitimi sırasında bir araya geldiler.

 

 

 

Kurumun önceden var olan düşünce ve kültürüne meydan okumak için yeni gelen rasyonel mimarlar altında çalıştılar. 1976’da mezun olduktan sonra, her birine 2006 yılına kadar eğitim vermeye devam ettikleri UCD’de benzersiz bir eğitim fırsatı sunuldu ve 2015’te yardımcı profesör olarak atandılar.

 

 

 

Farrell, “Bizim için öğretim her zaman paralel bir gerçeklik oldu” dedi. “Ve bu, deneyimimizi damıtmaya ve bunu diğer nesillere hediye etmeye çalışmanın bir yolu, böylece bu kültürün büyümesinde gerçekten bir rol oynarlar. Bu iki yönlü bir şey, öğrencilerden öğreniriz ve umarım öğrenciler bizden öğrenir .”

 

 

1978’de Farrell ve McNamara, diğer üç kişiyle birlikte, orijinal ofislerinin sokağından sonra bireylerden ziyade mekanın varlığına öncelik vermek için adlandırılan Grafton Architects’i kurdular.

 

 

 

 

 

 Universita Luigi Bocconi, Milano, İtalya (2008). Resim Federico Brunetti

 

 

 

“Mimarlık, gezegendeki en karmaşık ve önemli kültürel faaliyetlerden biri olarak tanımlanabilir,” dedi Farrell. “Mimar olmak muazzam bir ayrıcalık. Bu ödülü kazanmak, mimariye olan inancımızın harika bir onaylanmasıdır. Bu büyük şeref için teşekkürler. ”

 

 

 

“Bizimki gibi bir uygulamanın ethosu içinde, sık sık hümanizm, zanaat, cömertlik ve içinde çalıştığımız her yer ve bağlamla kültürel bağlantı gibi değerlerin uygulanması için yer bulmakta zorlandık. Bu nedenle son derece sevindirici. bu tanınırlığın bize ve uygulamamıza ve uzun yıllar boyunca üretmeyi başardığımız iş gövdesine verildiğini söylüyoruz “dedi.

 

 

McNamara, “Ayrıca bizi görevlendiren ve binalarımızı hayata geçirmemizi sağlayan müşterilerin istek ve vizyonunun harika bir tanınmasıdır.”

 

 

Mimarları daha iyi tanımak için WAC editörleri, Yvonne Farrell ve Shelley McNamara’nın kariyerlerini tanımlayan sekiz önemli projesini seçtiler.

 

 

 

Yvonne Farrell ve Shelley McNamara’nın sekiz önemli projesini kronolojik sırada iletelim…

 

 

 

 

Foto: Grafton Architects

 

 

 

Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu, Londra, Birleşik Krallık (Yapım Aşamasında)

 

 

 

“Lincoln’s Inn Fields’deki Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu’nun (LSE) yoğun kentsel kampüsünde, üç farklı ve zıt ilçenin kesiştiği noktada yer alan Marshall Binası, işle ilgili çeşitli akademik departmanlara, bir sahne sanatları tesisine ev sahipliği yapacak , çok amaçlı salonlar, bir kafe ve daha fazlası. ”

 

 

 

“Binanın ana giriş noktası olacak olan Büyük Salon, yüzlerce kişi tarafından günlük olarak kullanılmak üzere tasarlanmış ve büyükler için mükemmel bir ortam sağlamak üzere 800 metrekarelik esnek, sivil alanın geniş bir kamusal alanıdır. , görüşmeler, akşam yemekleri ve açık günler gibi ölçeklendirilmiş etkinlikler. “Bina Marshall Hayırseverlik ve Sosyal Girişimcilik Enstitüsü’nü içereceğinden, binanın ahlakı ve mekânlar çeşitlilik, açıklık, kapsayıcılık ve sevgi vizyonunu temsil etmelidir. insanlığın.”

 

 

 

 

 

Foto: Dennis Gilbert

 

 

 

Toulouse Üniversitesi 1 Capitole, Ekonomi Okulu, Toulouse, Fransa, 2019

 

 

 

“Canal de Garonne’un bir dönüm noktasında yer alan yeni Ekonomi Okulu’nun yeri üniversite ve şehir için önemlidir. Yedi kat ve iki bodrum katından oluşan yeni bina mimarlara göre,” Toulouse’un yeniden yorumlanmış unsurlarının bir bileşimi: payandalar, duvarlar, rampalar, serin gizemli iç mekanlar, manastırlar ve avlular. ”

 

 

 

“Mimarlar, çalışmaktan zevk alan araştırma ve eğitim yerleri sağlamak için, ofislerden seminer odalarına, teraslara kadar bina içindeki her alana doğal hava, ışık ve havalandırmayı en üst düzeye çıkarmak için bir bina stratejisi tasarladılar. ışığı, gölgeyi ve gölgeyi kontrol ederek “derin duvar” olarak hareket etmek için çok az fenestrasyona sahip daha büyük hacimleri konumlandırın.

 

 

 

 

Foto: © Iwan Baan

 

 

 

Üniversite Kampüsü UTEC Lima, Lima, Peru, 2015

 

 

 

“Bir yanda yoğun bir otoyol, diğer yanda kentin alçak kentsel kenarı ile zor bir alanda yer alan Teknoloji ve Mühendislik Üniversitesi, UTEC Lima, şehrin uçurumlarından esinlenen dikey ve katmanlı bir yapıdır. Binanın kuzey tarafı ‘yeni bir uçurum’ olarak hizmet ederken, güneyde ilçenin bu kısmının alt kentsel ölçeğiyle bütünleşmek isteyen basamaklı bahçeler ve açık alanlar bulunuyor. ”

 

 

“Mimarlar bazılarında vahşiliği anımsatan ham beton yüzeyli kaslı bir bina yarattılar. Yapı ve mimari alanlar yeni bir dolaşım manzarası oluşturmak için birlikte çalışıyorlar. Bölüm doğal olarak bina boyunca çok sayıda spontan ve insani toplama alanı yaratıyor. öğretme, idare ve öğretmenlik ofis alanları daha üst seviyelerde yer almakta, çatının üst katlarında panoramik şehir ve deniz manzaralı kütüphane bulunmaktadır.Örneğin, kendine özgü dikey kampüs yapısıdır. Ilıman iklim koşullarına cevap vermek ve Peru’nun arazisine ve mirasına atıfta bulunmak. ”

 

 

 

 

 

Foto: © Dennis Gilbert

 

 

 

Tıp Fakültesi, Limerick Üniversitesi, Limerick, İrlanda, 2012

 

 

 

“Shannon Nehri’nin her iki tarafında bulunan Limerick Üniversitesi Tıp Fakültesi, kurumun kuzeye doğru devam eden genişlemesinin bir parçasıdır. Mevcut kampüse bir yaya köprüsü ile bağlanan yeni tesisler, bir dizi üç kırmızı tuğla konut içerir , mimarlar tarafından tasarlandığı gibi, yeni bir odak noktası olarak hizmet vermeyi amaçlayan açık bir kamusal alan. ”

 

 

 

“Bölgeye özgü referans malzemesi olan dış kireçtaşı duvarı” yönelim, güneş, rüzgar, yağmur ve kamu faaliyetlerine yanıt olarak katlanmış, profilli ve tabakalı “. Dört katlı bina, çift yükseklikte bir atriyum ve geniş, açık bir merdiven içeriyor ve bu da yolcuların altındaki ve altındaki tüm seviyeleri görmelerini sağlıyor. ”

 

 

 

 

Foto: © Dennis Gilbert

 

 

 

Maliye Bölümü Büroları, Dublin, İrlanda, 2009

 

 

 

“Maliye Bakanlığı Ofisleri, Dublin’in merkezinde, St. Stephen Yeşil Parkı, Huguenot Mezarlığı ve 18. yüzyıl Gürcü sokak bağlamı tarafından bilgilendirilen zorlu bir sitede yer alıyor.” Yeni bina, önemli binaların şehir genelindeki sokak manzaralarındaki kavşaklarda büyük çaplı değişiklikler müzakere ettiği Dublin’deki binaların geleneği. ” Yeni Bölüm binası altı kat artı bir bodrum katındadır ve Maliye Bakanlığı personelini tek bir yerde bir araya getirmektedir. ”

 

 

 

“Dikkatli malzeme seçimi binaya, özellikle el işi bronz giriş kapısına ve dış cephe için İrlandalı kireç taşına yansıyan zarafet ve sağlamlık kazandırıyor. İçeride, Merrion Row cephesinin yakınında yer alan ana merdiven sert güneş ışığını hafifletiyor ve şehri hafifletiyor Bu kentteki mimarinin atipik olan binanın her tarafındaki pozlamalar, her pencereden panoramik manzaralar ve değişen ışık koşulları sunarak içerideki insanları dışarıdaki şehre bağlar. ”

 

 

 

 

 

Foto:  Alexandre Soria

 

 

 

Universita Luigi Bocconi, Milano, İtalya, 2008

 

 

 

“Bütün bir şehir bloğunu işgal eden mimarlar, yatay konfigürasyondan ziyade dikey bir pavyon ve avlu kampüsü gibi hissettiren bir bina yarattılar. Konferans salonları, konferans salonları, ofisler, toplantı odaları, kütüphane ve kafe ev için tasarlandı 1.000 profesör ve öğrenci, içeriden bir topluluk hissi yaratarak onları çevreleyen şehirde kolayca oturuyor. Bina boyunca cömert ve çeşitli açık alanlar kendiliğinden karşılaşmalara ve değişimlere davet ediyor. ”

 

 

 

“2008 Yılın Dünya Binası ödülünün sahibi olan masif taş kaplı yapı, üç ayrı parçaya sahip olarak düşünülebilir: diğer şeylerin yanı sıra etkileyici aula magna, akan zemin kat aula magna ana cepheyi kaplar ve sembolik bir mevcudiyet sağlar.Geniş açıklıkların ve çoklu manzaraların kullanılması, bina ve ziyaretçilerin ışık filtrelerinin iç mekanın yaşamına çekildiği anlamına gelir. ”

 

 

 

 

 

 

Foto:  Ros Kavanagh

 

 

 

Loreto Topluluk Okulu, Milford, İrlanda, 2006

 

 

“Donegal İlçesi’ndeki küçük Milford kasabasında bulunan Loreto Community School 700’den fazla öğrenciye hizmet veriyor ve dört ana bileşene sahip – bir teknoloji kanadı, sınıf bloğu ve atletizm salonu ile çevrili bir yemek / montaj alanı. çatı, alanın eğimli dramatik manzarasını ve “bu dalgalanmanın kıvrımları arasında ışık ve hava çekiyor.”

 

 

“Farklı kanatlar bir fırıldak olarak konumlandırılır ve rüzgarlardan korunan ve öğrenciler, öğretim üyeleri ve personel tarafından çeşitli şekillerde kullanılabilen çoklu dış mekan” odaları “oluşturur. Boyut ve hacim olarak değişen öğretim alanları ışığın girmesine izin verir Uzayları canlandırmak, zamanın geçişini yansıtmak ve dış ve iç mekanı bağlamak için doğal ışık kullanmak Grafton Architects’in çalışmasında sabittir. ”

 

 

 

 

 

Foto: Ros Kavanagh

 

 

 

İrlanda Kent Enstitüsü, Dublin, İrlanda, 2002

 

 

 

“Üniversite tesislerinin bir kümesinin kenarında bulunan University College Dublin’deki İrlanda Kent Enstitüsü (UII), mühendisleri, planlamacıları, mimarları, coğrafyacıları, ekonomistleri ve bilim adamlarını sürdürülebilir kalkınmanın zorluklarıyla başa çıkmanın yenilikçi yollarını bulmak için bir araya getiriyor. Bütünleştirici söylemi teşvik etmek için, “çağdaş kent meselelerinin gerçekçi bir şekilde ele alınması gerekiyorsa, yalnız bilginlerin akademik geleneği ile acil disiplinlerarası angajman ihtiyacı arasında bir denge aranmıştır.”

 

 

 

“Pişmiş toprak kiremit, kırmızı tuğla ve granit kaideler, malzemelerdeki değişikliklerle görsel olarak ilginç bir bina oluşturmak için bu sürdürülebilir yapının” hazırlanmış cildini “oluşturur. Bina, doğuda tabakalı laboratuarlar ve araştırma odalarından oluşan çift yükseklikte bir zemin katına sahiptir. -batı yönelimi, üst düzey çatı pencereleri ise kuzey-batı hizasına sahip, zıt bir ızgara oluşturuyor ve şaşırtıcı ve ilginç bir mekansal karmaşıklık derecesine yol açıyor. ”

 

 

2020 Ödüllü Yvonne Farrell ve Shelley McNamara’yı onurlandıran 42. Pritzker Ödülü töreninin yeri önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

 

 

 

Pritzker Mimarlık Ödülü, 1979 yılında Hyatt Vakfı tarafından inşa edilen eseri, insanlığa ve yapılı çevreye tutarlı ve önemli katkılar sağlayan yetenek, vizyon ve bağlılık niteliklerinin bir kombinasyonunu sergileyen yaşayan bir mimarı onurlandırmak için kuruldu. mimarlık sanatı. Genellikle “mimarinin en prestijli ödülü” veya “mimarlık Nobel” olarak tanımlanır.

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Şu azme, sabıra ve ortak çalışma sevgisine bakın hele, zor bulunur cinsten.

    Ferhat Yücel | 18 Temmuz 2020


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org