HELSİNKİ HAMAMI… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
HELSİNKİ HAMAMI…
Share 21 Temmuz 2020

Tasarım: Büro Koray Duman

 

 

 

 

 

 

Doğu nehri üzerindeki Pier 36’da yer alan Helsinki Hamam geçici bir yüzen köşktür. Amaç New York sahilinde su etrafında sosyalleşmenin yeni yollarını keşfetmek.

 

 

 

 

 

 

 

Fin Kültür Enstitüsü NY tarafından 2020 Mayıs ayında Kurumun 30. yıldönümünü kutlamak üzere görevlendirilen pavyon, New York, Helsinki ve İstanbul su taşlarını kutlarken Finlandiya’daki sauna kültürüne ve Türkiye’deki hamam kültürüne bakıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Yapı birbirine kenetlenmiş iki duvardan oluşur. Her biri 3 ‘yükseklikte başlar ve merkezde 26’ ‘ya çıkar.

 

 

1. duvar konukları ağırlamak için iskelede bir iniş platformu olarak başlar. İnsanlar duvar boyunca hareket ettikçe, 30’X30’luk bir odaya, çatıda bir açıklık ve yerde başka bir oturma yeri bulunan suyu ortaya çıkarmak için geliyorlar.

 

 

 

 

 

 

Oda insanları su, gökyüzü üzerinde düşünmek ve şehir manzarasıyla görsel bir bağlantı kurmadan sosyalleşmek için suyun etrafında oturmaya teşvik ediyor. Odadan çıktıklarında, 2. duvar onları yıkmaya ve şehre bir bakış atmaya başlarken onları iskeleye geri yönlendirir.

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagzine.com

 

 

1 Yorum
  1. Tasarım güzel, fikir iyi, bir de bizim ülkeden: Şahane

    Osman Hamdi Kocasakal | 21 Temmuz 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org