8 milyar liralık otoyol ihalesinin adresi yine şaşırtmadı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
8 milyar liralık otoyol ihalesinin adresi yine şaşırtmadı
Share 31 Temmuz 2020

 

HABER MERKEZİ

 

Karayolları Genel Müdürlüğü, 30 Haziran Salı günü Kuzey Marmara Otoyolu’nun Nakkaştepe-Başakşehir kesimi (bağlantı yolları dahil) için ihale gerçekleştirdi.

 

Yap işlet devret yöntemiyle yapılacak yolun ihalesini iktidara yakın bir şirket olan Rönesans Grubu kazandı. Rönesans Grubu’nun verdiği teklifin 8 milyar TL civarında olduğu belirtilirken, ihalede ikinci sırada Cengiz Grubu yer aldı.

Yap işlet devret modeliyle yapılan otoyolun yapımı tamamlandığında üstlenici firma olan Rönesans Grubu otoyolun işletecek. Yolu kullanmak isteyen sürücüler, ilan edilecek olan “geçiş ücretini” ödeyecek.

 

KAMU İHALELERİNİN SAYILI KAZANANLARINDAN RÖNESANS HOLDİNG

 

İktidara yakınlığıyla bilinen Rönesans Holding, kamu ihalelerinde kendini göstermeyi başaran sayılı şirketlerden biri.

Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında Rusya St Petersburg’da kurulan şirket, dev inşaat ihalelerinin vazgeçilmez şirketlerinden.

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşaatını üstlenen şirket bununla birlikte geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin de müteahhitliğini yaptı.

 

Rönesans Holding ayrıca doğal afetleri de fırsata dönüştüren inşaat şirketlerinden. Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan, 41 kişinin yaşamını yitirmesine ve 607 kişinin de yaralanmasına neden olan depremin hemen ardından yapılan konut ihalesinde de 258 milyon TL’lik payını kapmış durumda.

 

Rönesans Holding sadece depremden değil, pandemiden de karlı çıkan bir şirket. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgınla mücadele kapsamında yapımına başlandığını duyurduğu ve 45 günde tamamlanacak dediği Sancaktepe’deki ve Atatürk Havalimanı içerisindeki pistin üzerine yapılan iki pandemi hastanesinin yapım işi de Rönesans Holding’e verildi.

 

 

Rönesans Holding’in yapımını üstlendiği diğer kamu işlerinin bazıları şöyle:

Adana Şehir Hastanesi

Elazığ Şehir Hastanesi

Bursa Şehir Hastanesi

Yozgat Şehir Hastanesi

Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri

Okluk Yazlık Sarayı

MİT Yerleşkesi

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu

 

Kaynak: Birgün

1 Yorum
  1. yooo, biz yine de şaşırmış gibi yapalım, hep yaptığımız gibi…

    fehmi gül | 6 Ağustos 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org