18.36.54 Ev |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
18.36.54 Ev
Share 29 Temmuz 2020

Tasarım: Studio Libeskind

Bu pırıl pırıl, çikolata renkli yapı, bir katlanmış plan olarak tasarlanmış ve yeşil Connecticut kırsalına yerleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

Avant-garde ve rahatın bir karışımını isteyen bir müşteri için yaratılan tur-de-force ayna kaplamalı, bronz paslanmaz çelikle kaplanmıştır. Studio Libeskind, parlaklığı vurgulamak ve ışık ve mevsim değişikliklerini abartmak için kaplamayı belirtti. İç katı beyaz meşe.

 

 

 

 

 

Şeridin kaydırılması içinde, muhafaza, bağlantı noktalarında neredeyse kaybolan büyük cam düzlemlerle elde edilir. Her tarafta ve iç kısımda sundurmalar vardır, saman çayırlarının ve uzak eteklerinin engelsiz pitoresk manzaraları bu sayede izlenir.

 

 

 

 

 

İç kaplamalar, dolaplar ve ankastre mobilyalar, yerel olarak hasat edilen meşe kalaslardan özel olarak üretilmiştir. Bu elemanlar, beton zemindeki ince yükseklik değişiklikleri ile birlikte mutfak, yaşam, yemek ve uyku alanlarını ayırmadan ayırt eder. Evdeki dolaşım, iç ve dış arasında neredeyse var olmayan bir ayrımda devam eden kesintisiz ve serbest akışlıdır.

 

 

 

 

 

 

Hem geleneksel hem de modern “peyzajdaki ev” kavramlarına meydan okuyan bu cesur tasarım, doğal ortamından fedakarlık etmez, ancak hem evin hem de peyzajın iyileştirilmesi için buradaki öğeleri seçici olarak birleştirir. Adı, spiral şeridin bu 2.000 metrekarelik konutun yaşam alanını tanımlarken yaptığı uçakların (18), noktaların (36) ve çizgilerin (54) sayısından kaynaklanmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

Mimarlar: Studio Libeskind
Yer: Connecticut, ABD
Bina Alanı: 2000 m2
Yapısal Mühendis: Hage Engineering, PC
Makine / Elektrik / Tesisat Mühendisi: P.A Collins, P.E
İnşaat Mühendisi: CCA Engineering, LLC
Aydınlatma Danışmanı: ARUP Lighting
Windows: Çelik Pencere ve Kapılar ABD
Yapı Bilgisi Danışmanı: Simpson Gumphertz & Heger
Yüklenici: CN Renovation Co., Inc
Yüklenici (cephe): A. Zahner Şirketi
Yıl: 2010
Tür: Konut
Fotoğraflar: Nikolas Koenig

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

 

 

 

 

 

 

2 Yorum
  1. Çok enerjik bir tasarım, çizgiler yarışıyor…

    demir atakan | 29 Temmuz 2020

  2. Çılgın mimara bu çizgiler yakışır.

    Kamuran Ertem | 1 Ağustos 2020


Yorum yazmak için


Tasarım: Conjuntos Empáticos   Conjuntos Empáticos, Universidad Autónoma de Guadalajara’dan (Meksika) bir mimarlık öğrencileri grubu ile işbirliği içinde, kampüs bahçesinde bir açık hava ders salonu oluşturmak için topluca bir pnömatik mimari prototipi inşa etti.

Copyright © 2020 All Rights Reserved | Mimdap.org