LAKENHAL MÜZESİ BÜYÜTMESİ |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
LAKENHAL MÜZESİ BÜYÜTMESİ
Share 20 Mayıs 2020

Tasarım: Julian Harrap Architects

Museum de Lakenhal, yeniden tasarım ve akordiyon tarzı açık renk tuğla ile genişletildi…

Hollanda’nın Leiden kentindeki 375 yıllık bir bina olan Lakenhal Müzesi’ne Happel Cornelisse Verhoeven ve Julian Harrap Architects’e  çağdaş bir büyüme ve yeniden tasarım görevi verildi.
Yıllar boyunca zaten birkaç kez genişletildiği için, sanat ve el sanatları müzesine de yeni ve basitleştirilmiş bir düzen verildi.

 

 

1641 yılında mimar Arent van’s-Gravesande tarafından inşa edilen Laecken-Halle aslında kumaş ticareti için bir merkezdi.

1874’te müzeye dönüştürülmüş ve daha sonra 1890’da Harteveltzaal binası ile genişletilmiştir. Papevleugel binası 1921’de eklendi.

 

 

Hollandalı uygulamacı Happel Cornelisse Verhoeven ve Londra merkezli yenileme uzmanları Julian Harrap Architects, labirent koridorlarını basitleştirmeyi ve binayı modernize etmeyi vaat ederek 2013 yılında müzeyi yenilemek için yarışmayı kazandı.

Genişletme yapısı Van Steijn binası olarak adlandırılır ve kumaş fabrikalarına ve dokuma tekstillere referans olarak tasarlanan akordeon tarzı kıvrımlara sahip bir tuğla cepheye sahiptir.

 

 

 

Happel Cornelisse Verhoeven, “Bina kendini tanınan tek parça bir mimari birim olarak sunuyor.” dedi.
“Lakenhal ailesinin yeni bir üyesi, 19. yüzyılın sonuna kadar Lammermarkt’ın etrafında duran büyük tekstil fabrikalarının morfolojisine atıfta bulunuyor.” diyerek şöyle devam etti: “Bu fabrikalar pragmatik tuğla binalardı, ancak gururlu bir varlığı ve ince ayrıntıları vardı.”

 

 

 

Ziyaretçiler duvardaki bir kapıdan girer ve 1600’lerden kalma ana binaya bir avludan geçer.
Müze mağazası, vestiyer ve yazarkasa burada tek bir yere yerleştirilmiştir.

 

 

 

 

Bir yol, müzenin ışık dolu bir merkezini oluşturmak için cam çatıyla kaplı ana binanın arkasında eski bir avlu olan Achterplaats’a götürür.

Lakenhal Müzesi’nin dört kanadına – Laecken-Halle’nin üst katlarına, Harteveltzaal, Papevleugel ve Van Steijn binasına – Achterplaats’tan erişilebilir.

 

 

 

 

Stüdyo, “375 yıllık bina tarihinden izler mümkün olduğunca korundu ve görünür kaldı.
Özel mimari tarih somut ve okunaklı hale getirildi, böylece müze kendini tekrar zaman katmanlarının ayrıntılı bir örneği olarak gösteriyor.” diye tasarımını açıkladı.

 

 

 

Van Steijn uzantısında zemin kat daha fazla galeri ve sergi alanı ve müze kafesi içeriyor.

Üst katta kurum personeli için stüdyolar, ofisler ve kütüphaneler bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

Rotterdam merkezli Happel Cornelisse Verhoeven, Ninke Happel, Floris Cornelisse ve Paul Verhoeven tarafından kuruldu. Kısa bir süre önce Antwerp’teki kırmızı tuğla itfaiye istasyonu Wilrijk İtfaiye İstasyonu’nu tamamladılar.

Fotoğraf:  Karen Borghouts

 

 

Proje bilgileri:
Müşteri: Gemeente Leiden
Mimarlar: Happel Cornelisse Verhoeven, Julian Harrap Mimarlar
Yüklenici: IBB Kondor, Koninklijke Woudenberg
Yapım: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Kurulumlar: Arup
Akustik: LPB / SIGHT
İç tasarım: Happel Cornelisse Verhoeven
İç yüklenici: Brandwacht en Meijer, Bronnenberg, Oostendorp
Aydınlatma tasarımı: Beersnielsen lichtontwerpers
Grafik tasarım: Karen Polder grafisch ontwerpen
Senaryo: De Lakenhal Takım Müzesi
Duvar kaplama oditoryumu: Aleksandra Gaca
Vitray: Iemke van Dijk
Goblen: Ankie Stoutjesdijk
Sefer kapısı düzeni: Hansje van Halem
Rembrandt renk paleti: Studio Maarten Kolk ve Guus Kusters
Yeni Leids Laken: Petra Blaisse, Mae Engelgeer, Christie van der Haak, Claudy Jongstra, Edwin Oudshoorn

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

 

1 Yorum
  1. ek bina yapmak büyük sorumluluk işi bir yanıyla. bağlamı bir ayarda tutmak ve yöntemlerini bilmek gerekiyor.

    cemil arıkan | 25 Mayıs 2020


Yorum yazmak için


Yetkililer nihayet Berlin’in “tahterevalli” si için yeniden birleşme anıtının zeminini hazırladı…   Editör: MATT HICKMAN   Önemli gecikmelerden ve tartışmalardan sonra, geçtiğimiz ay Berlin’de, 1989’da yeni, birleşik bir Almanya’ya geçilmesini  isteyen protestocuları onurlandıran interaktif bir anıt üzerinde çalışmalara başlandı. Stuttgart ve Berlin’de ofisleri olan bir mimarlık firması olan Milla & Partner tarafından tasarlanan anıt, Almanya’nın […]

Copyright © 2020 All Rights Reserved | Mimdap.org