KORONAVİRÜS SONRASI OFİS DÜZENİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KORONAVİRÜS SONRASI OFİS DÜZENİ
Share 15 Mayıs 2020

Weston Williamson + Partners sosyal mesafeli ofisi öngörüyor
Editör: Tom Ravenscroft

Weston Williamson + Partners, çalışanların koronavirüs kapanmasının ardından güvenli bir şekilde ofislerine dönmelerini sağlamak için masalar, kolsuz kapılar ve bir barista çevresindeki şeffaf ekranlarla sosyal mesafeli bir işyeri planlarını bu söyleşi ile bize aktardı.

 

 

 

 

Londra merkezli mimarlık stüdyosu, çalışanlarının güvenli bir şekilde işe geri dönmesini sağlamak için ofisine yapmayı planladığı uyarlamaları göstermek için bizlere anlaşılabilir grafikler yarattı.

 

 

 

Weston Williamson + Partners, ofise dönmek isteyen çalışanlara bunu yapma fırsatı vermek için çalışma uygulamalarındaki değişiklikleri çalışma alanındaki fiziksel değişikliklerle birleştirmeyi planlıyor.

 

“Çizimlerin güvenliği konusuna odaklandığımız bir noktadır.”  diye açıklama getirdi Chris Williamson
“Meslektaşlarımıza seçim yapmak istiyoruz,” dedi Dezeen’e ve  şöyle devam etti: “Bazıları dairelerinden çıkıp bir tür normale dönme konusunda çok hevesli. Diğerlerinin bazı endişeleri var. Her ikisine de dikkat etmeliyiz. Bu tamamen yeni bir esnek çalışma dönemine açılıyor.”

 

 

 

 

Kişi başına düşen alan miktarını arttırmak için, stüdyo 100 personelinin en az yarısının her gün evden çalışmasına izin vermeye ve her gün ofis katılımına bunun yarısına müsaade etmeye   çalışmaktadır.

Weston Williamson + Partners’ın yapmak istediği değişiklikler, lobisine bir temizleme bölgesi kurmak, her masanın etrafına şeffaf ekranlar yerleştirmek ve kapıların ellemeden serbest açılması için uyarlama yapmak gibi temel şeylerle başlıyor.

 

 

 

Stüdyo ayrıca kapalı toplantı salonları yerine açık alanlarda toplantılar düzenlemeyi ve barista ve aşçı kullanmayı hedeflemektedir, böylece çalışanlar ortak mutfak kullanmak zorunda kalmamaktadır.

 

Weston Williamson + Partners planlarını kendi ofisine göre yapsa da Williamson, çalışanların ofise nasıl güvenli bir şekilde geri dönebileceklerini anlamaya çalışan diğer şirketler için bir şablon olarak hizmet edebileceğine inanıyor.

 

“Her ofisin düzenine bağlı olacak, ancak hazırladığımız çizimler Weston Williamson + Partners’ta ne yapmak istediğimizi gösteriyor ve diğer ofisler için yararlı olabileceğini düşünüyoruz.”
“Dikey sirkülasyonun daha uzun süreceği Cheesegrater’ın 14. katında bulunan Rogers Stirk Limanı için ek zorluklar olacak.” dedi.

 

 

 

 

Williamson, pandemiyi ofise kalıcı iyileştirmeler yapmak için kullanmak istiyor ve ofise yapılan birçok uyarlamayı böyle düşünüyor.

 

 

“Biz her zaman bir mutfak masası hissi ile rahat, samimi bir stüdyo  denedik ve bu devam edecek”
“Anahtar, bu değişiklikleri stil ve zarafetle yapmak ve bu talihsiz koşulları, iklim değişikliği göz önünde bulundurularak çalışma şeklimizi gerçekten geliştirmek için kullanmaktır.”

 

 

“Video konferans ve uzaktan çalışma tesislerine yatırım, kilitlenme sırasında karşılığını verdi ve gelecekteki yatırımların daha esnek çalışabilmesi için gerekli olduğunu görüyoruz.” dedi.

 

 

 

 

Ofisini uyarlamanın yanı sıra Weston Williamson + Partners, çalışanlarının güvenli bir şekilde çalışmak için nasıl seyahat edebileceklerinden de endişe duyuyor.

 

Stüdyonun geçen yıl 10 küresel şehirde banliyö ağları üzerine yaptığı büyük bir araştırmaya dayanarak, Londra’nın toplu taşıma altyapısını iyileştirmek için bir dizi teklifte bulundu.

 

Bunlar arasında bisiklet şeridi sayısının artırılması, yaygın serbest bisiklet kiralama, yoğun dönemlerde Londra’nın merkezindeki arabaların yasaklanması, elektrikli scooterların yasallaştırılması ve toplu taşıma toplu taşımacılığı sayılabilir.

 

 

 

 

Williamson, “Herkesin nasıl işe gidip geldiği hakkında kapsamlı bir bilgiye sahibiz ve herkesi mümkün olan her yerde bisiklete binmeye ve elektrikli bisiklet alımlarını sübvanse etmeye teşvik ediyoruz.”

 

“Hükümeti herkesi arabalarına atlamaya teşvik ettiğimiz için çok hayal kırıklığına uğradık. Tamam olabilecek bazı şehirlerde, ancak Londra’da, bisikletliler ve elektrikli scooter’lara verilen yollar ile trafik sıkışıklığı şarj bölgesinde 7-10 arasında yasaklanmalıdır. ” dedi.

 

 

 

 

Williamson ofisinde olduğu gibi, koronavirüsün de Londra ve diğer şehirleri iyileştirmek için itici güç sağlaması gerektiğine inanıyor.

 

“Yine, bu değişiklikleri güzelleştirmek – terör saldırılarına diz sarsıntı eklemelerinin aksine – kısa vadede ve uzun vadede gezegenimizi iyileştirmek için nasıl seyahat ettiğimizi düşünmek.

 

Bunların çoğu yapmamız gereken fikirler.” “Weston Williamson + Partners’ta uygar şehirler yaratma konusunda tutkuluyuz. 2020, birçoğunu öldüren bir virüsün bize nasıl yaşayacağımızı öğrettiği yıl olabilir.” dedi.

 

Mimarlar ve tasarımcılar, ülkenin koronavirüs kilitlenmelerinin sona ermesinden sonra sosyal olarak mesafeli alanlar öngörüyorlar. Curl la Tourelle Head sosyal olarak mesafeli çadır sınıfları için bir konsept tasarlarken, Precht sosyal olarak mesafeli bir park tasarladı.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

4 Yorum
  1. Yeni dönem için düşünülenler rasyonel, ancak hangi ofiste böyle bir fiziki mekan boşluğu var, hangi mimarlık ofisi varlığını sürdürebilir bakılması lazım.

    Nesim Çemberli | 15 Mayıs 2020

  2. Bu yeni düzen ile ilgili mimarlık ofisleri hadi diyelim bir yol buldu yaptı, devlet daireleri nasıl olacak, tapu, vergi, nufus, sigorta daireleri nasıl çalışacak? Devletin bir öngörüsü var mı?

    taki süleymanoğlu | 16 Mayıs 2020

  3. Dünyayı ilgilendiren bir husus bu. Nasıl uygulanacağı o kadar kestirilebilir değil. Asıl olarak mimarlık işinin nasıl yapılabileceği sorunsalı. Ona ne çare bulunur acaba?

    Ayşe Nihal Özdemir | 18 Mayıs 2020

  4. iş, iş, iş, önce işi ayarlayın da nasıl çalışma düzeni kuracağımızı biz buluruz.

    yasemin kaplan | 25 Mayıs 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org