Halk hizmet bekliyor belediyenin ise gündemi farklı: AKP’li belediyenin acil işi cami inşaatı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Halk hizmet bekliyor belediyenin ise gündemi farklı: AKP’li belediyenin acil işi cami inşaatı
Share 18 Mayıs 2020

Antep’te Şahinbey Belediyesi, geçen yıl kasım ayında çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın hayatını kaybetmesiyle hafızalara kazınan Akkent Camii inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL’lik ihale yaptı.

 

 

 

 

 

Antep Şahinbey Belediyesi, ihmaller zinciri ile hafızalara kazınan Akkent Camii inşaatının tamamlanması için yaklaşık 30 milyon TL’lik ihale gerçekleştirdi.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok belediye acil olmayan ihaleleri iptal ederken Şahinbey Belediyesi, mühendis Korkut Küçükcan’ın iskele çökmesi sonucunda hayatını kaybettiği caminin kaba inşaatı tamamlamak için 7 Nisan’da ihale düzenledi.

 

 

Üç şirketin ‘davet’ edildiği ihaleyi 29 milyon 831 bin TL teklif veren “Abdurrahman Şirin İnşaat’ın” kazandığı açıklandı. Şirkete kaba inşaatı tamamlanması için de 360 günlük süre tanındı.

 

 

Korkut Küçükcan, geçen sene iskele çökmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

 

 

 

DOĞRU BULMUYORUM

 

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “İkmal inşaatı İhalesinin çok acil bir işmiş gibi, Gaziantep’in tek sorunu orasıymış gibi ve özellikle de böyle bir dönemde yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

 

AKP’li Şahinbey Belediyesi, ikmal inşaatı öncesinde bir de ‘Akkent Camii’nin statik analizi ve mevcut durum analizi için ihale düzenledi. Bu ihaleyi 250 bin TL teklif veren Yüksel Proje İnşaat kazandı.

 

 

İNŞAAT, MÜHENDİSLİK ÜRÜNÜ DEĞİL

 

 

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iskelesi çöken cami inşaatında yaptığı inceleme sonucunda hazırladığı raporda, “Camii İnşaatının 2012 yılında başlamasına rağmen statik projesi ve ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiş ve inceleme sonucunda, ‘inşaatın bir mühendislik ürünü olmadığını’ ortaya görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

 

 

 

Kaynak : Birgün

1 Yorum
  1. bu nasıl bir betonarme ile taklit bir tarihselcilik. kubbeyi beton döküyorsun, oldu mu şimdi?

    feride akçiçek | 18 Mayıs 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org