TMMOB ve bağlı odalarında 2 yıl da bir tekrarlanan seçim dönemi başladı. Mimarlar Odası şubelerinde de önümüzdeki haftalarda seçimler gerçeklieştirilecek.

 

 

Mimarlar Odası İstanbul Şubesinde önümüzdeki Pazar günü seçimler yapılacak. Cumartesi günü genel kurul toplantısı ve Pazartesi günü yapılacak seçimlerin ardından iki yıllık dönem için yeni yönetim ekibi oluşturulacak.

 

 

Birkaç haftadır sosyal medyada paylaşılan toplantı  haberleri, deklarasyonlardan sonra, son haftaya girmeden önce şu ana kadar belirginleşen üç grubun yönetim listeleri beli oldu.

 

ÇAĞDAŞ DEMOKRAT TOPLUMCU LİSTELER

 

 

Mevcut yönetimin her dönem adet olduğu üzere yönetim listesini çıkarması bekleniyordu. Birkaç hafta önce ortama kendileri tarfından deklare edilen bilgilere göre bu defa aynı isimle iki liste oluşmuş durumda.

 

 

 

 

 

 

Bunlardan koyu renkli mavi Çağdaş Demokrat Toplumcu Yönetim adayları listesinde, şu anda Şube yönetim kurulu başkanı olan Esin Köymen bulunuyor. Sırasıyla Alper Ünlü, Tores Dinçöz, İsmail Doğanyılmaz, Gülşen Kılıçreis Özaydın, Aysel Durgun, Sinan Timoçin, Emine Durgun, Ahmet Erkan, Cansu Yapıcı, Gökhan Tanrıöver izleyen isimler.

 

 

 

 

 

 

Açık renkli mavi Çağdaş Demokrat Toplumcu Yönetim adayları listesinde şu anda şube yönetim kurulu sekreteri Ali Hacıalioğlu bulunuyor. Sırasıyla Sinan Omacan, Ömer Mutlu, Funda Uz, Ürün Biçer, Tülay Atabey, Emre Torbaoğlu, Seda Bildik Erdoğmuş, Ziya Kara, Aysel Can Ekşi, Erdinç özdemir İzleyen isimler.

 

 

MİMARLIKTA DAYANIŞMACI TABAN HAREKETİ

 

 

Geçtiğimiz yıl seçimlerden bir süre önce kurulan, bir çok etkinlik gerçekleştiren ve gölge oda gibi çalışan Dayanışmacı Taban Hareketi bu seçimlere de katılıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

Oldukça genç, bir çok çalışma alanında mimarlık pratiği ve mücadelesi sürdüren grubun yönetim isimleri: Burak Kaan Yılmazsoy, Burçin Kuz Kaan, Deniz Öztürk, Eren Onur, Halide Ekin Sarıca, Gülzade Merve İnce, Mercan Abusko, Sena Şat, Tuğba Aslantürk, Yalçın Karadaş, Yeşim Çakaloğlu.

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir