Acıbadem’de tarikat yurdu protestosu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Acıbadem’de tarikat yurdu protestosu
Share 28 Şubat 2020

Üsküdar Acıbadem Mahallesi’nde yurttaşlar tarikat yurdunu protesto için yürüyüş düzenledi.

 

 

 

 

Üsküdar Acıbadem Mahallesi’nde TİBAŞ Vakfı tarafından park ve belediye hizmet alanı yapılma şartıyla Üsküdar Belediyesi’ne verilen kamusal alan, 2019 yılında 49 yıllığına bedelsiz olarak Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na kız öğrenci yurdu yapması için tahsis edilmişti. Mahalle sakinlerinin ilk günden itibaren tepki gösterdiği ve eylemler gerçekleştirdiği sürecin sonuna geliniyor.

 

 

Vakıf yetkililerinin yurt binasına öğrenci yerleştirmesi ve 28 Şubat Cuma günü yurt ve mesciti açacaklarını duyurmasıyla mahalle sakinleri Acıbadem Caddesi’nde yürüyüş düzenledi.

 

CHP’Lİ VEKİL SERA KADIGİL DE KATILDI

 

 

CHP’li vekil Sera Kadıgil’in de katıldığı protesto yürüyüşünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Mahalle sakinleri daha sonra tarikat yurdunun önüne gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Üsküdar Belediyesi’ni görevini yapmaya, Hilmi Türkmen’i halka cevap vermeye çağırıyoruz. Bu kaçak binayı yıktıracağız, hukuk kazanacak” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org