Sınır Geçişi Evi |
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sınır Geçişi Evi
Share 25 Aralık 2019

Tasarım: Simone Subissati Architects

 

 

Gururla İtalya’nın Marche bölgesindeki tepelerde duran Simone Subissati Architects’in “Sınır Geçiş Evi”, İtalyan radikal avantgarde kahramanlarının bazılarının deneylerini çağrıştırırken yerel kırsal evlerin temel imlalarını geri kazanan özel bir konuttur. . Çevre ile çalışan ve manzaradan ipuçları alan bir bina. Bir hasat gününde geçen Federica Biondi’nin yeni filmi, evin temel ve benzersiz özelliklerini anlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yemyeşil çim sahaları, Polverigi’de Simone Subissati Architects tarafından Ancona, İtalya yakınlarındaki tepelerde inşa edilen özel konut olan “Sınır Kapısı Evi” ni çevreliyor. Şehir ve kır arasında bir sırt üzerinde yer alan bu ev, manzaradan geçen, bölgeye sığarak sınırın temasını keşfederek, uzay ve zamanda yeni geçirgenlik biçimlerini araştırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simone Subissati, Floransa mimarlık okulunda ve Radikal hareketin üstatları Remo Buti ve Gianni Pettena’nın öğrencisi olarak eğitim gördü. Konutu temiz ve özgün formlarla tasarladı, geleneksel kırsal yapıların imlalarını bir araya getirerek farklı mimari deneyimlerin denemesini bir fark yaratmak amacıyla bir proje yarattı. Kısa bir süre önce tamamladığı kısa film “Rustico” da yönetmen Federica Biondi tarafından yakalanan güçlü bir kavramsal ruha sahip bir mimari. “Rustico” Sınır Geçiş Evinin hikayesini ve şiirini anlatıyor ve zenginlik ve gösterişe değil, mekan, özgürlük ve kullanım esnekliğine dayanan eşsiz lüksünü araştırıyor.

 

 

Asimetrik çift eğimli bir çatı ile örtülü dikdörtgen bina, çevredeki ekili araziyle yakın ilişki içerisinde doğudan batıya doğru uzanmaktadır. Şekil ve işlev bakımından farklı olan çok sayıda açıklığın varlığı, evi dağlık araziyi samimi, evsel alanla bağlayan bir tür cihaza dönüştürür. Simone Subissati tarafından tasarlanan Sınır Geçiş Evi, bir eşik olarak görülen yerleşim alanı üzerinde bir yansımanın sonucudur: ev, kişinin bakışlarına aşırı genişletilmiş bir bölge olarak tasarlanan dış mekânla olan ilişkisine dayanır. Hiçbir çit Sınır Geçiş Evini koruyor. Ekili alanların bulunduğu Polverigi kasabasının kenarında yer almaktadır. Çim, evin sadece ince bir kaldırımla çevrili olan kenarına ulaşır. Çok yıllık dekoratif çimenler, evi tarlalara (sanki buğday, arpa, tarla fasulyesi, ayçiçeği ile ekili) aitmiş gibi sarar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simone Subissati, “Fikir, özel yaşam alanının tarımsal çalışma alanından ayrıldığı sözleşmeleri izlemeden taşmak, sınırları aşmaktı” dedi.

 

 

Yaşam alanına adanmış zemin kat, koyu kırmızı bir kaplamanın varlığı ile karakterize edilir (ana gövde pas önleyici bir astarla boyanmış demirden yapılmıştır). Üst kat, uyku alanını barındırmanın yanı sıra, mikro delikli ve önceden gerilmiş bir zar ile kaplanmış hafif bir çerçevenin içerdiği geniş bir açık alan içerir. Kendini beyaz renk ile ayırt eder ve geceleri tamamen aydınlanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hacmin büyük bir merkezi kısmı zemin katta açık bırakılır ve bir yandan diğer yana geçirilebilir. Binadaki bu açıklığa ek olarak, açıldığında cepheye dik olan pencereler sayesinde metal muhafazanın büyük bölümleri kolayca diyaframlara dönüşür. Bu, oturma odası, mutfak ve spa’nın dış alanla doğrudan bir ilişki kurmasını sağlar. Bu cihazlar sayesinde binanın hacmi neredeyse yer üstünde süzülüyor gibi görünüyor. Bu algı, sulama için kullanılan su toplama tanklarını anımsatan, eve dik olarak yerleştirilmiş ve çim ile çevrili yüzme havuzunun varlığı ile de artmaktadır.

 

 

Üst kata, beyaz boyalı temel bir yapıya sahip ahşap bir merdivenle erişilir. Ondan, yatak odalarının bulunduğu evin en özel alanına erişilir. Odalar için, basit pencereler yerine, Subissati “diyafram” olarak adlandırdığı görsel cihazlar tasarlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zemin katta olduğu gibi, buradaki pencereler de manzaranın her iki tarafını da düşünmeyi sağlar. Boyutları çok küçük olmasına rağmen, bu açıklıklar şaşırtıcı optik efektler yaratmak için tasarlanmıştır. Pencerelerin yan açıklıklarını tamamen kaplayacak şekilde düzenlenmiş bir ayna oyunu, çevredeki manzaranın manzarasını çoğaltır. Basit bir tavuk kümesi ağıyla korunan balkon, kış bahçesinin ve ikinci bir oturma odasının bulunduğu bir alana yol açar. Binanın bu bölümü ahşaptan yapılmıştır ve gün boyunca doğal ışığın evin içinde filtrelenmesine izin veren ve geceleri Sınır Geçiş Evini bir tür büyük lambaya dönüştüren mikro delikli bir zar ile kaplanmıştır.

 

 

Eğlenceli bir tutum Simone Subissati’yi projeyi bir montaj süreci olarak düşünmeye itti. Bu anlamda, Sınır Geçiş Evi metafizik bir unsur olma eğilimindedir, kırsal evin bir tür arketipi sürekli olarak “bellek” ve “oyun” a atıfta bulunarak detaylandırılmıştır. Simone Subissati’nin herhangi bir yerel cazibeden yoksun projesi, çağdaşlığa kendini adamıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

Proje: Sınır Kapısı (Casa di Confine)
Mimarlar: Simone Subissati Mimarlar. Simone Subissati, Alice Cerigioni
İnşaat mühendisleri: Domenico Lamura, Matteo Virgulti
Ana yüklenici: Montagna costruzioni
Çelik yapı: Çelik Form, Modena
Kapı ve pencereler: Secco Sistemi
Işıklıklar: Schüco Çimento döşeme: Renato Sebastianelli, Ostra (Ancona)
Armatürler: CEADESIGN
Hamam sistemi: EffeGiB
Mikro delikli ve önceden gerilmiş pvc membran: Soltis Serge Ferrari tarafından, İtalya’da Giovanardi tarafından ithal
Peyzaj: Vivai Manfrica, San Severino (Macerata)
Termal sistem: Clivet
Aydınlatma ekipmanı tedarikçisi: Renzo Serafini
Fotovoltaik sistem: Yeşil Enerji Servisi

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


Tasarım: Kashef Chowdhury Kashef Chowdhury – URBANA tarafından tasarlanan bu camiye tahsis edilen kentsel arsa nispeten küçüktü, ancak araştırma caminin büyük bir cemaatin barındırılması gerektiğini önerdi.

Copyright © 2020 All Rights Reserved | Mimdap.org