RUYI Köprüsü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
RUYI Köprüsü
Share 9 Temmuz 2020

Ruyi Köprüsü

Tasarım: ZZHK Architects

Ruyi Köprüsü, CR Phoenix City’nin güneyinde, Chengdu’nun Yüksek Teknoloji Bölgesi’ndeki Jian’nan Yolu kavşağının yakınında, Tianfu 2. Caddesinde yer almaktadır.

Köprü Tianfu 2. Caddeyi geçiyor ve ana köprü Dayuan Central Park’ın yeşilliklerine bakıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Ana köprü crosse Tianfu 2. Caddesi 2 açıklık vardır. Yaya geçidini kolaylaştırmak için her iki kaldırım da 1: 4 ila 1:12 eğimli spiral merdivenler yerleştirdi. Öte yandan, sokağın her iki tarafındaki yeşillikleri bağlamak için, ana köprünün uçlarına 1:12 eğim ile 2 bisiklet rampası yerleştirilmiştir.

 

 

 

 

Köprü, güneydeki Dayuan Parkı’nı kentsel alana ve kuzey tarafındaki yeşil manzaraya bağlar. Yaya ve bisiklet şeritlerinin birbirine bağlılığı devam ettirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cephe tasarımı Çin Panpipes cadıdan esinlenilen tasarım konseptine Panpipes Sesi denir, geleneksel Çin müzik aletlerinden biridir. Vücudun dalgalanmaları ve çırpınması, taze ve zarif müzik ritmi akışı gibidir. İşlevsel bir kentsel heykel şekillendiriyor.

 

 

 

Havadan bakıldığında, köprü tıpkı şehre gömülü bir Ruyi gibi görünüyor. Genellikle yeşimden yapılmış, geleneksel olarak S şeklinde geleneksel süs eşyası olan Ruyi, eskiden iyi şans sembolü idi. Her şey sorunsuz ve iyi şanslar anlamına gelen bu şekil,  köprüye ismini verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayıs 2016’da, bu köprü Chengdu Yüksek Teknoloji Bölgesi Büyük Peyzaj İyileştirme Projesi’ne tabi tutuldu ve birçok medya tarafından kamuoyuna bildirildi. Daha sonra resmen “Ruyi Köprüsü” olarak adlandırıldı. Proje Şubat 2018’de tamamlandı ve Chengdu Yüksek Teknoloji Bölgesi Yeşil Yol İmza Düğümü ile bitirildi.

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 

 

 

 

Mimari: ZZHK Architects
Yer: Chengdu, Çin
Alan: 1151 m²
Proje Yılı: 2018
Fotoğraflar: Arch-Exist
Üreticiler: Cree, Mean Well

 

 

 

Kaynak : www.arch2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org