Eski tren istasyonları sanat, kültür, bilim ve eğitim merkezleri olsa! / Nusret Karaca - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Eski tren istasyonları sanat, kültür, bilim ve eğitim merkezleri olsa! / Nusret Karaca
Share 13 Kasım 2019

İstanbul Kadıköy Lisesi öğretmenler odasındayım, dersimin olmadığı boş bir zaman dilimi… Ancak tanıyanlar bilir, bizde boş yok! Kağıt, kalem ve hayatın içinden günceli takip eden eğitimci arkadaşlarım oldukça bizde hareket başlıyor.

 

 

 

 

 

 

İKL edebiyat öğretmenlerimizden Mustafa Sağlık, günceli çok yakın takip eden ve çeşitli konularda zaman zaman söyleşiler yaptığımız bir dost… Bu kez anılarıyla kendi sessizliğine gömülmüş tren istasyonlarını gündeme getirdi. “Nusret Karaca, senin evin de tren istasyonlarına yakın. Biliyorsun eski istasyonlar atıl hâlde duruyor. Oralar eğitim, kültür, sanat ve bilim merkezleri hâline dönüştürülse; öğrencilere ücretsiz dersler verilen, söyleşilerin ve panellerin yapıldığı, imza günlerinin düzenlendiği, sergilerin açıldığı mekânlar hâline getirilse ne güzel olur değil mi?” diyerek başladığı konuşmasını daha tamamlamadan, tarih öğretmenlerinden Nayim Üngör; “Evet hocam, gerçekten çok güzel bir düşünce. Eğer bu hayata geçirilirse, oralar hayat bulur” şekline konuşarak konuya katıldı.

 

 

Benim de o sessiz, eski istasyon binalarını gördüğümde her zaman içim cız eder ve bir şekilde yeniden canlandığını hayal ederim. Fazla söze gerek yok! Bu konuda yetkili kişi ve kurumların bakış açıları, kararları önemli. Peki ya sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : www.kadikoylife.com

1 Yorum
  1. şimdi Haydarpaşa açılsa bile hızlı trene hizmet verecek ve bu kadar değerli banliyö durakları olan bina boşta kaldı. öneri çok yerinde. sanata kültüre bilime ayrılsın.

    Ulaş Sürücü | 15 Kasım 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org