FORM.AL Sergisi (Kalebodur) Sponsorluğunda (TSMD Mimarlık Merkezi)’nde… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
FORM.AL Sergisi (Kalebodur) Sponsorluğunda (TSMD Mimarlık Merkezi)’nde…
Share 12 Ekim 2019

Mimar Enis Öncüoğlu’nun çektiği mimar portrelerinden oluşan “FORM.AL” sergisi, Kalebodur’un ev sahipliğinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

 

 

 

 

 

Enis Öncüoğlu’nun, üyesi olduğu mimarlar meslek grubundan yaşayan her nesilden kişilerini kadrajına sığdırdığı, yaklaşık 165 mimarın portrelerinden oluşan “FORM.AL” sergisi, İstanbul’da yoğun ilgi gören ilk gösteriminin ardından şimdi de Ankara’lı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Kalebodur’un mimarlık kültürüne katkıda bulunmak amacıyla desteklediği “FORM.AL” fotoğraf sergisi; Türkiye mimarlık aktörlerini bir araya getirdiği arşiv niteliğindeki portrelerden oluşuyor.

 

 

Kalebodur’un evsahipliğinde Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde mimarlık, tasarım ve sanat dünyasından birçok ismi buluşturacak olan “FORM.AL” sergisi, 11 Ekim Cuma akşamı iş, sanat ve cemiyet hayatından önemli isimlerin katılacağı özel bir davetle kapılarını açacak.

 

 

Enis Öncüoğlu, portre fotoğrafa yönelik ilgisini ise şu sözlerle anlatıyor: “Görsel hafıza ve algıda seçicilik mimarlıkla beraber gelişen bir refleks oldu. Son birkaç sene öncesine kadar, sadece kentler, mimari ve seyahatler ile sınırlı fotoğraflar çekiyordum. Çevremdeki insanlar ve duygularını kadrajımda görmek, benim ilgimi daha fazla çekmeye başladı. Özellikle yakın çevrem ve mimar dostlarımı her ortamda fotoğraflayarak geniş bir arşiv oluşturdum.”

 

 


Enis Öncüoğlu:

 


Enis Öncüoğlu, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1989 yılında mimar olarak mezun olduktan sonra çalışmaya Öncüoğlu Mimarlık’ta başladı ve ofisin kurucusu mimar Hasan Öncüoğlu’nun vefatının ardından da 1996 yılında şirketin genel müdürlüğünü üstlendi.

 



Enis Öncüoğlu pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada da jüri üyelikleri yapmakta ve MAPIC, MIPIM, ProEstate, ARKIPARC gibi pek çok ulusal ve uluslararası konferansa konuşmacı olarak katılarak mimarlık ve gayrimenkul alanlarındaki tecrübelerini paylaşmaktadır.

 

 

Enis Öncüoğlu’nun TMMOB Mimarlar Odası üyeliği, TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği) ve OMIM (ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mezunları Birliği) Yönetim Kurulu Üyelikleri, AMPD (Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği), TMMMB (Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği) ve ICSC (International Council of Shopping Centers) üyelikleri bulunmaktadır. Öncüoğlu aynı zamanda TSMD Ankara Mimarlık Merkezi’nin kurucuları arasındadır.

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org