Tod Williams ve Billie Tsien, 2019 Praemium Imperiale Mimarlık Ödülünü kazandı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tod Williams ve Billie Tsien, 2019 Praemium Imperiale Mimarlık Ödülünü kazandı
Share 18 Eylül 2019

Amerikalı mimarlar Tod Williams ve Billie Tsien, Japonya Sanat Birliği’nin 2019 Praemium Imperiale ödülünü  kazandı.

 

 

 

2019 Praemium Imperiale mimarisi, Tod Williams ve Billie Tsien’i ödüllendirdi. Fotoğrafı çeken Taylor Jewell

 

 

Her yıl verilen Praemium Imperiale, mimarlık, heykel, müzik, resim ve tiyatro ya da film alanlarında “büyük uluslararası etki” yapan sanatçıları tanır.

 

 

Tod Williams Billie Tsien Architects tarafından tasarlanan Barnes Vakfı

 

 

 

Williams ve Tsien, Kaliforniya’daki Neurosciences Institute, Philadelphia’daki Barnes Foundation ve Brooklyn’deki Lefrak Center gibi projelerle tanınır.

 

 

Çifti, 1977’de birlikte çalışmaya başladı ve 1986’da New York’taki uygulamalarını Tod Williams Billie Tsien Architects yaptı.
Japonya Sanat Derneği, “Çift ve stüdyoları, çevrelerine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan binaları tasarlar, yaptıkları ellere dair güçlü kanıtlara sahiptir ve içlerinde yaşayan yaşamların deneyimine öncelik verir” dedi.
“Çalışmaları boyunca, karmaşıklık ne olursa olsun, uygulamalarının değerlerini koruyorlar ve yeryüzünde iyi izler bırakmaya çalışıyorlar.”

 

 

 Tod Williams Billie Tsien Architects tarafından yapılan Neurosciences Enstitüsü

 

 

Bu, Praemium Imperiale ödüllerinin 31. yılı. Önceki mimarlık ödülleri Norman Foster, Rem Koolhaas, Jacques Herzog ve Pierre de Meuron, Peter Zumthor, Zaha Hadid, Steven Holl ve David Chipperfield’ e verildi.

 
Ödül geçen yıl Fransız mimar Christian de Portzamparc’a gitti.
Japonya Sanat Derneği, Nobel Ödülleri tarafından tanınmayacak insanlığa katkı alanlarını tanımak için her alıcıya 15 milyon yen (100.000 £) ödüllendiren ödülü belirledi.

 
Hong Kong’un eski valisi ve Praemium Imperiale’in uluslararası danışmanı Chris Patten, “Bu yılki Praemium Imperiale’nin ödüllü mürettebatımıza uygarlığımıza önemli bir katkı sağladık” dedi.
Tsien 2018’de ABD’de daha iyi çocuk bakımı hizmeti çağrısında bulundu ve bunu “meslekte kadınlar için eşitsizliğin en büyük sorunu” olarak nitelendirdi.

 
“Mesleğinde mimarlık gerektiren bir meslekte çalışmaya devam etmenin tek yolu, aileleri olan insanlara yer açmaktır” dedi.

 

 

 

Tod Williams Billie Tsien Mimarlar Obama Başkanlık Merkezi’ni inşa ediyor

 
Tod Williams Billie Tsien Architects, ABD’de 2022’de tamamlanacak olan Obama Başkanlık Merkezini tasarlama yarışmasını kazandı.

 
Williams ve Tsien, İngiliz-Filistinli heykelci Mona Hatoum ve Alman kemancı Anne-Sophie Mutter tarafından 2019 Praemium Imperiale için kazananlar olarak katıldı.

 
Diğer kazananlar Güney Afrikalı ressam William Kentridge ve Japon kabuki tiyatro oyuncusu Bando Tamasaburo idi.

 

 

 
Fotoğraf:  Taylor Jewell

Kaynak Dezeen

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org