GÜRCÜ EVİNE YAPILAN EK… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
GÜRCÜ EVİNE YAPILAN EK…
Share 20 Eylül 2019

Adam Knibb, Gürcü Evine metal ve ahşap köşe uzatması ekledi.
Tasarım: Adam Knibb Architects
Editör: Jon Astbury

İngiliz stüdyosu Adam Knibb Architects, İngiltere’nin Hampshire kentinde bulunan eski bir Gürcü mavisi olan Gatti House’a çağdaş metal ve ahşap kaplı bir eklentiyle tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Gatti Evi uzantısı, Güney Downs Ulusal Parkı’nın kenarına oturan eve bağlı olan bir konservatuvarın yerini alıyor.

 

 

 

 

Uzatma, mevcut mutfağı ve rahatlığı birbirine bağlayan yeni bir yemek alanı oluşturduğu, 18. yüzyıldan kalma orijinal yapının güneydoğu köşesine dayanmaktadır.

 

 
Doğrudan kazanın tarihi tuğla duvarlarına bitişik olan yeni köşe odası bahçeye açılıyor.

 

 

 

 

 

 

Gatti House’un uzatılması, daha belirgin zemin kat alanı için metal kaplama ve cam kaplamalı tuğladan ve daha küçük üst kattaki ahşap kaplamadan farklıdır.

 
Uygulama, “Her ne kadar çağdaş olsa da, teklif çevre ile uyumlu bir şekilde birleşiyor ve eski vekilin karakterine saygı duyuyor” açıklamasını yaptı.

 

 

 

 

Orijinal binanın oranlarına tam olarak uyan iki seviyeye bölünmüş olan yemek alanı, uzantının zemin katında yer almaktadır.

 

 
Birinci katta yeni bir en-suite banyo ve giyinme odası bulunmaktadır

 

 

 

 

Yemek alanı, alçak tuğla bir podyumda yükselen geniş bir terasa açılan geniş bir köşe penceresine sahip bahçeye bakmaktadır.

 

Yemek odasını ışıkla doldurmanın yanı sıra, bu büyük pencere bahçedeki evin manzarasını en üst düzeye çıkarır. Üstünde, ince, tam yüksek pencereler banyoyu aydınlatmaya yardımcı olur.

 

 

 

 

 

Uygulama, “Güney ve doğuya bakan bir bahçeyle, herhangi bir karanlık bölgeyi olumsuz etkilemek için doğal ışığı yeni alanlara en üst düzeye çıkarmak önemliydi” dedi.

 

 
Dahili olarak mevcut eve bağlandığı yerde, doğrudan mutfağa büyük boy bir açıklık yapılırken, tam yükseklikte iki kapıyla birlikte, binanın zemin katında daha iyi bir akış sağlanmıştır.

 

 

 

 

 

Adam Knibb 2011 yılında Winchester merkezli Adam Knibb Architects’i kurdu ve yerel alanlarda birkaç kırsal projede çalıştı.

 

 
Son dönemdeki projeler arasında, Hampshire’daki bir ahıra ahşap kaplı bir uzantı ve Winchester’da bir araba yolu üzerinde asılı duran bir uzantı dahildir.

 

 

 

 
Fotoğraf: Martin Gardner

Kaynak: Dezeen

1 Yorum
  1. Bu kadar mı şık yapılır. Ayakta alkışlıyorum.

    Necati Kaya | 6 Ekim 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org