Şikago mahalle geliştirme projeleri başlatıyor… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Şikago mahalle geliştirme projeleri başlatıyor…
Share 6 Temmuz 2020

Editör: Jack Balderrama Morley

 

 

Şikago Şehri, kentin Mahalle Fırsat Fonu (NOF) alıcılarıyla birlikte çalışacak mimarlar arıyor.

 

 

 

 

 

Fon 2016 yılında kuruldu ve Chicago şehir merkezinin çekirdeği Loop’taki geliştirme ücretlerinden elde edilen parayı Chicago’nun Batı, Güneybatı ve Güney Tarafındaki yetersiz hizmet alan mahallelerdeki ticari projelere dağıtıyor. Geçen yıl, şehir alıcılara teknik yardım için ek finansman ekledi ve bu yıl, şehrin Tasarım Mükemmelliği ilkelerini tüm projelere getirmek için teknik yardım kategorisinde kapsananlara mimari hizmetler ekledi.

 

Teknik yardım hibeleri sadece 250.000 $ veya daha az bütçesi olan projeler için kullanılabilir, ancak ön tasarımdan inşaat yönetimine kadar tüm tasarım hizmetleri işlerini kapsar.

 

NOF programı, mimarlara, şehrin ağırlıklı olarak beyaz, Siyah ve Latino bölgeleri arasındaki ekonomik eşitsizlikten muzdarip olan Chicago bölgesindeki yetersiz hizmet alan mahallelerde toplum geliştirme projelerine daha fazla katılma şansı sunuyor.

 

Block Club Chicago’ya göre, bu yıl NOF hibeleri için 325’den fazla işletme başvurdu ve şehir geçen ay 32 işletmenin toplam 5,4 milyon dolarlık fon kazandığını duyurdu.

 

NOF programı eski Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanual tarafından oluşturulmuş olsa da, şu anda Belediye Başkanı Lori Lightfoot, kullanımı daha kolay ve ihtiyaç sahibi işletmeler için daha yararlı hale getirmek için programı yeniden çalıştı. Bakım, Belediye Başkanı Lightfoot’un INVEST Güney / Batı girişiminin bir parçasıydı ve bu da kentin Batı ve Güney Tarafındaki mahalle çekirdeklerine yüz milyonlarca dolarlık kamu yatırımını koordine ediyor. Program şu an Auburn Gresham, Austin, Bronzeville, Greater Englewood, Greater Roseland, Humboldt Park, New City, North Lawndale, Güney Chicago ve South Shore mahallelerindeki ana caddelere odaklanıyor.

 

 

Bu yıl NOF programına katılmak isteyen mimarlar için başvurular 10 Temmuz 2020’ye kadar alınacak ve buradan ulaşılabilir.

 

 

 

 

Kaynak: www.archpaper.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org