Harvard ve MIT, yabancı öğrencileri sınır dışı etmek için direktif üzerine Trump yönetimine dava açtı... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Harvard ve MIT, yabancı öğrencileri sınır dışı etmek için direktif üzerine Trump yönetimine dava açtı…
Share 13 Temmuz 2020

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, federal mahkemede Trump yönetimine, bizzat sınıflara katılmayan tüm uluslararası öğrencilerin vizeden çıkarılacağı anlamına gelen bir emri durdurmak için dava açtı.

Dünyanın önde gelen iki mimarlık okulunu içeren kurumlar, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) tarafından yayınlanan tüm yabancı üniversite öğrencilerinin uğrayabileceği kayıplara karşı dava açtılar.

 

“Maksat üniversitelerde kaos yaratmak”

 

ICE kararı, 13 Mart’ta koronavirüs pandemisinde göçmen olmayan F-1 öğrenci vizesi öğrencilerinin statülerini korumak için çoğu sınıfa şahsen katılmaları gerekmediği anlamına gelen bir muafiyeti tersine çevirmektedir.

Hükümet bu kararı verdiğinde “olağanüstü hal süresi boyunca yürürlükte olacak”, diye savundu.

Bu karar “hatta belki de amaçlanan budur – üniversiteler ve uluslararası öğrenciler için mümkün olduğunca fazla kaos yaratmak” anlamını taşımaktadır.

“Salgın hastalığının her gün ABD’de rekor sayıda enfeksiyonla artmaya devam ettiği göz önüne alındığında, Harvard ve MIT dikkatli planlama süreçlerinden sonra öğrencilerin, fakülte, personel ve topluluklarının sağlığını ve yaşamını korumak için, 2020 sonbahar dönemi müfredatlarının çoğunu çevrimiçi ortamda sunmaktadırlar. ”

 

“ICE kararının yasadışı olduğuna inanıyoruz”

 

Harvard, lisans üstü kampüste ikamet kapasitesinin yüzde 40’ını sınırlarken, MIT bunu üst sınıf ve az sayıda diğer öğrenci ile sınırladı.

 

Yeni düzen kapsamında, okulların yaklaşmakta olan programları elden geçirmeleri ya da binlerce uluslararası öğrenciyi kaybetme riski var.

Harvard başkanı Lawrence S Bacow okul topluluğuna yazdığı bir mektupta “ICE düzeninin kötü kamu politikası olduğuna inanıyoruz ve bunun yasa dışı olduğuna inanıyoruz.” dedi.

“Öğrencilerin, eğitmenlerin ve diğer hizmetlilerin sağlığı ve güvenliği ile ilgili kaygılar gözetilmeksizin, bu sonbaharda kampüs içi sınıflarını yüz yüze eğitim için açmaları için üniversitelere ve üniversitelere baskı yapmanın kasten tasarlandığı anlaşılıyor.”

MIT, küresel sıralamaya göre dünyanın önde gelen mimarlık okulu, Harvard Üniversitesi Tasarım Enstitüsü (GSD) ise beşinci sırada yer alıyor.

Coronavirus büyük sağlık krizi olmaya devam ediyor

 

Harvard GSD, 2019/2020 akademik yılı için kayıtlı 495 uluslararası öğrenciye sahipken, MIT’de okuyan 11.342 öğrencinin yüzde 33’ü yabancı. 2015 yılında Üniversite Mimarlık Okulları Birliği tarafından sağlanan ve direktiften etkilenecek verileri takiben, şu anda ABD’de öğrenim gören 5.000’in üzerinde uluslararası mimarlık öğrencisi olduğu tahmin edilmektedir.

 

ICE’nin eylemi, Covid-19’un ABD’de hastalıktan kaynaklanan 131.000’den fazla ölüm ve 1 Temmuz’dan bu yana kilitleme önlemlerinin kolaylığı olarak 300.000 yeni vaka ile önemli bir sağlık riski olmaya devam etmesiyle geliyor.

 

Dava, kolej kampüslerinin yakın sınırlarının “süper dağıtıcılar” olabileceğini, Bacow’un kampüslerin yeniden açılması ve vakaların başlaması durumunda, açık kalmalarına ya da uluslararası öğrencileri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklarını anlatan savları içeriyor.

MIT ve Harvard, Stanford Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi de dahil olmak üzere yüz yüze dersleri askıya alan ve koronavirüsün yayılması nedeniyle dijital öğrenme materyallerine ve derslere geçiş yapan bir dizi ABD kurumuydu.

 

Kaynak: Dezeen

1 Yorum
  1. Dünya çılgınlar dünyası oldu, mantıksız kararlarla siyasi şov yapanların verdiği zararları sonuçta ülkeler ödüyor.

    Tünay Candansayar | 13 Temmuz 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org