Bir Çatı Evi… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bir Çatı Evi…
Share 25 Temmuz 2019

HAO Design, Pekin’deki eğimli çatı dairesi için pastel tonlar kullanıyor
İç mekan tasarımı: HAO Design
Editör: Natasha Levy

 

 

 

 

 

HAO Design, bu dairenin sivri tavanından faydalanarak, aydınlık ve ferah bir aile evine dönüştürülerek iç mekanını pastel mobilyalar ile tamamladı.
 

 

 

Starburst House, kentin Haidian Bölgesi’nde yer almaktadır ve genç bir çifte ve oğullarına aittir.116 metrekare büyüklüğündeki  daire boş bir kabuk olarak satın alındı, dik eğimli çatısı tek öne çıkan özellikti.

 

 

 

 

 

Tasarımı ve uygulaması için çıplak alan, müşterinin “açık uçlu, sabitsiz ve esnek” yaşam tarzına uyacak bir aile evine dönüştürülmek üzere Tayvan merkezli stüdyo HAO Design’a verildi.
Geriye kalan kısmı basit tutmak için, evden yazılım mühendisi olarak çalışan koca ve mimarlık editörü olan eş, yalnızca bir katın çalışma yeri olarak planlamaya dahil edilmesini istediler.

 

 

 

 

HAO Design, dairenin asimetrik eğimli çatısını korumaya karar vererek, çocuğun yatak odasına ve ikincil bir banyoya ev sahipliği yapan bir asma kat yerleştirmelerini sağladı.
HAO Stüdyo, “[Biz], tavanın inşasının zorluğuna rağmen, aslında [evin] en güzel bölgesi olduğuna inandık” dediler.
Bir dizi tıknaz basamakla erişilen üst seviye, duvarın tüm uzunluğu boyunca uzanan entegre raflara sahip depolamalar yerleştirildi. Hafif bir ahşap masa, müşterilere küçük bir çalışma alanı sağlamak için bir köşeye  konmuştur.

 

 

 

 

Zemin katta gri bir kanepe, bebek pembesi yemek sandalyeleri ve nane yeşili kolye lamba ile giyinmiş açık planlı bir yaşam alanı vardır.
Soluk mavi kabine ve beyaz karo backsplash olan mutfakta ışık tonları uygulandı. Burada stüdyo, farklı gizlilik seviyeleri sunmak için ileri geri çekilebilecek bir dizi sürgülü kapı kurmuştur.

 

 

 

 

Mutfağı oyun odasından ayıran duvar, müşterinin çocuğunun mesaj yazabileceği veya yazabileceği bir kara tahta paneliyle süslenmiştir.
İçeride, oyun odası, mülkün çatı şeklini yansıtan bir dizi dağ şeklinde duvar yastığına sahiptir. Küçük bir oyun alanı oluşturmak için odanın arkasına açılan pencereli parlak turuncu bir perde de yerleştirilmiştir.
Bu alt katta ayrıca delikli bir giriş ve ana yatak odası bulunur.

 

 

 

 

 

 

HAO Design, daha önce zayıf bir Tayvanlı kent evini bir mobilya mağazasına dönüştürdü ve 1980’lerde bir şehir evini Tayvan’daki mobilya mağazasına ve kafeye dönüştürdü.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org