Dallas'ta Bir Mahalle Vardı… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Dallas’ta Bir Mahalle Vardı…
Share 29 Mart 2019

Tasarım: Tamlyn

 
Bir ev dörtlüsü, çağdaş estetiğin hem ekonomik hem de üretilebilir olduğunu göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dallas’ta, “Çağdaş bina tarzı bir ev geleneksel bina yöntemleri kullanılarak uygun bir şekilde inşa edilebilir mi?” diye iyi bir cevap olarak öne çıkan küçük bir mahalle var.

 

 

Aksi halde sıradan bir Dallas cul-de-sac’daki dört üç yatak odalı olan bu ev, bu şekliyle empatik bir davet sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 
Kısmen deneme, kısmen akıllı piyasa Millennial alıcılara oynuyor, konut dörtlüsü, yüklenebilirlik ve uygulamalı estetik sanatında bir nesne dersi olarak hizmet ediyor. Üst düzey, imza çağdaş evlerin maliyetinin bir kısmı için, ev alıcıları artık düşük eğimli çatıları, dirsekli kitlenmeyi, çok katlı köşe camı uygulamalarını ve hatta kontrast kaplama malzemelerini ve renklerini hayal edebiliyor.

 

 

Uygun fiyatta stil

 
Evler açıkça Rudolph Michael Schindler, Walter Gropius, Gerrit Rietveld veya Charles ve Ray Eames’in önbellek ve ikonik tasarım anlayışını taşımamaktadır, ancak çağdaş bir estetiğin kitlesel pazar alıcılarına karlı bir şekilde ulaştırılabileceğinin kanıtıdır.

 

 

 

 

 
Net ve temiz bir estetik elde etmenize yardımcı olmak için, inşaatçı çeşitli maliyet tasarrufu önlemleri uyguladı. Bir ince ama dikkat çekici olanı dış mimari cepheyi taşımak için çekilmiş alüminyum süslemenin kullanılmasıdır.

 

 

Projenin özel açıklığını anımsatan bir kişi, Teksas’ta Stafford merkezli bir ailenin sahip olduğu yapı ürünleri üreticisi Tamlyn’in mimari ürünlerinin direktörü Ian Daniels. Tamlyn, Dallas geliştirmedeki dört evin tamamı için trim bileşenlerini tedarik etti.

 

 

Yaygın Stil, Ortak Malzemeler

 
Daniels, “Müşteri, yeni malzemelerle çıldırmadan farklı bir şeyler yapmak isteyen bir yolcuydu” diyor. “Daha önce elyaf çimento panelleri ve dil ve oluk sediriyle çalıştılar, bu nedenle dış detaylarda yeni bir şeyler yapabileceklerinden emindiler.” diye devam ediyor.

 

 

Buradaki zorluk, iki çok farklı kaplama malzemesinde tutarlı bir döşeme estetiğini çoğaltmaktı, “beşinci on altıncı bir ürüne karşı dörtte üçlük bir ürün” diyor Daniels. Fikir, büyük trim parçalarından kaçınmak ve estetiği korumak için bunun yerine küçük profilli trim’e güvenmekti. Köşeler özellikle aldatıcıydı. “Normal olarak, bir inşaatçı 3,5 inçlik bir döşeme koyardı. Metal ile giderken, boyut sadece bir buçuk santimdir. Daha hassas, sofistike bir tasarım seçeneği. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

İnşa edilebilirlik

 
Daniels diğer büyük zorluğu hatırlatıyor: Yapılabilirlik. Kaplama özel araçlar veya eğitim olmadan sıradan araçlar ve yöntemler ile kurulabilir mi? “Kurucular biraz endişeliydi. Ekstrüde metal süslemenin kesilmesinde kullanılmadılar. Bir keresinde aynı bıçağı anladılar her zaman kalıptan çekilmiş harika işler kullanıyorlar, yuvarlanıyorlardı. Düşündüklerinden daha kolaydı, ”diyor Daniels.

 

 

 

 

 

 

 

 

Metal süslemenin kullanılması inşaatçıyı başka şekillerde de destekledi. “Metal, boyayabileceğiniz esnekliği, çerçevelendiği fiber çimento panelleri ile birlikte solmasına rağmen renklendirme tutarlı kalmasını sağlıyor. Bunun üzerine metalin dayanıklılığı. Bunu ahşap veya vinil süslemeli hediyeleri riskle karşılaştırın. Son 20 senedir metal süslemeler gördüm. Metal süslemeler genellikle yüzde 100 endüstriyel ve tüketici sonrası hurdadan yapılır. Çok LEED dostu ”dedi.

 

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org