Dünyada sayılı müzik merkezlerinden olacak CSO Yerleşkesi açılıyor. - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Dünyada sayılı müzik merkezlerinden olacak CSO Yerleşkesi açılıyor.
Share 28 Ekim 2020

Dünya metropollerinin sayılı müzik merkezlerinden biri olacak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Yerleşkesi, Ankara’da açılıyor.

 

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, CSO Konser Salonu ve Koro Çalışma Binaları için 3 ve 4 Aralık’ta gala açılışı düzenlenecek.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na ev sahipliği yapacak “Büyük Salon”, “Mavi Salon” ve “Tarihi CSO Salonu“nun yer alacağı kültür ve sanat adası, yıl boyunca klasik müzikten geleneksel müziğe, dünya müziğinden popüler müziğe çok zengin bir içerikle sanatseverlere kapılarını açacak.

 

 

 

 

 

 

ANKARA KALESİ İLE ANITKABİR ARASINDA YER ALIYOR

 

 

CSO’da, 3-4 Aralık’taki açılış konserlerinin ardından, 5 Aralık’ta İdil Biret resitali, 11 Aralık’ta Nil Venditti & Nil Kocamangil, 18 Aralık’ta Antonio Pirolli & Atakan Sarı ve 25-26 Aralık tarihlerinde Cemi’i Can Deliorman şefliğinde dünyaca ünlü vokal Buika ile yeni yıl konserleri yapılacak.

 

 

 

 

 

Ankara Kalesi ile Anıtkabir arasında yer alan yerleşke, dünyanın en eski orkestralarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası‘nın ev sahipliğinde dünyanın dört bir yanından en saygın orkestraları ve solistleri ağırlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan proje kapsamında, 2 bin 23 koltuk kapasiteli “Büyük Salon”, 500 koltuk kapasiteli “Mavi Salon” ve 600 kişilik “Tarihi CSO Salonu” ile restoranları, sergi salonu ve açık hava alanlarından oluşan yerleşke, kültür ve sanat tutkunlarının buluşma yeri haline gelecek.

 

 

 

 

 

Kaynak : www.gercekedebiyat.com

2 Yorum
  1. Bu kadar yıl sonra en azından yarışma kazanmış bir proje hayata geçebilecek. Sevindirici.

    Berk Önal | 29 Ekim 2020

  2. Yıllar öncenin projesi acaba bugüne uyuyor mu? Proje yirmi yıllık bildiğim kadarıyla.

    demir atakan | 29 Ekim 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org