Wei Yi Uluslararası Tasarım Ortakları, Taipei’de gri tonlu bir daire yaratıyor
Tasarım: Wei Yi International Design Associates
Editör: Ali Morris

 

 

Beton, kil ve koyu mavi duvar kağıdı, yerel Taipei’deki Wei Yi International Design Associates tarafından tasarlanan, Tayvan’ın Taipei kentindeki bu karanlık atmosferik dairenin duvarlarını ve tavanlarını kaplıyor.

 

 

270 metrekare büyüklüğündeki Blue Eye dairesi, kentin Zhuwei semtinde, batıya Tamsui Nehri’nin ve kuzey doğuda Datun Dağı’nın panoramik manzarasını sunmaktadır. Ayrıca, Mangrov ormanı ve Guandu Köprüsü ile korunan bir sulak alan rezervine de komşudur.

 

 

 

 

Alan boyunca kavisli ve gömme beton ve kil duvarların dokulu yüzeyi, yakındaki sulak alanların sükuneti ile ilgilidir, bu arada yaşam alanındaki bordo sarkıt lamba, Guandu Köprüsü’ne bir selam göndermektedir.

 
Ebeveyn banyosunda suya dayanıklı bir kaplama kaplaması da kullanan tasarım ekibi, “Çimentonun rustik özelliği, genel atmosferi şekillendirmek için temel özellik olarak kullanılmakta, sakinin huzur arayışını yansıtmaktadır” dedi.

 

 

 

 

Stüdyoda “ikametgahın zihniyeti nerede yaşadığını belirler” dedi. “Gelecekteki çevrenin keşfedilmesi ve beklentilerinin yanı sıra huzurun peşinde koşmak, Blue Eye sakini aklındaki durumun en iyi yorumu olarak hizmet edebilir.”

 

 

 

 

 

Sıcak renkli metaller ve pirinç ve bakır gibi ahşap, iç mekanda kullanılan betona karşı sıcak bir denge oluşturur.

 

 

 

 

Dairenin tamamında depolama alanı sağlayan bir dizi tabandan tavana yapı, çapraz geçişli pirinç çubuklardan yapılmıştır.

 
Tasarımcılar, “Yapıların iç içe geçmesiyle yaratılan görsel değişiklikler, kullanıcıya mekan içinde hareket ederken büyülü bir his veriyor” yorumunu yaptı.

 

 

 

 

 

Dairenin girişinde sergilenen ahşap heykeller ve Özbekistan’ın yüzlerce yıllık kenevir halısı da dahil olmak üzere ev sahibinin sanat koleksiyonu da sergilenmektedir.

 

 
Daha önce, Tapei merkezli stüdyo kentte beton duvarlar, çimento zeminler, gri fayanslar, mermer ve koyu renkli ahşap bulunan tamamen gri bir daire yaratmıştı.

 

 

 

 
Fotoğraflar:  Wei Yi Uluslararası Tasarım Ortakları tarafından yapılmıştır.

Kaynak: Dezeen

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir