BİR KAMUSAL DÜZENLEME: KULVAR BASAMAKLARI - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
BİR KAMUSAL DÜZENLEME: KULVAR BASAMAKLARI
Share 14 Temmuz 2020

Tasarım: Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architecture

 

Culver City, Kaliforniya, Los Angeles bölgesinin araba merkezli tropiklerine meydan okuyan bir şey var: sağlıklı bir yaya. Bu yaya trafiğini teşvik etmek ve sokak manzarasını daha da etkinleştirmek, şehrin merkezinde yeni bir karma kullanım geliştirme olan Culver Basamaklarının arkasındaki ana itici güçtü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehir ve geliştirici Hackman Capital Partners arasındaki bir kamu / özel ortaklığı olan Culver Steps, 40.000 feet kare perakende ve 75.000 ofis ile tamamlanan 35.000 feet kare yeni kamusal alana sahiptir. Yerel firma Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects (EYRC) tarafından tasarlanan proje, yıllarca boş bir alana yeni bir hayat getiriyor. “İnanılmaz bir yer çünkü bir tarafta tarihi Culver oteliniz, diğer tarafta Culver Stüdyoları var. Kelimenin tam anlamıyla şehir merkezinin tam kalbindesiniz, ”diyor EYRC ortağı ve proje lideri Patricia Rhee.

 

 

 

Arsa önceleri, kışın bir Noel ağacı partisi veya yaz aylarında açık hava etkinlikleri için bir sahne alanı gibi geçici kullanımlara hizmet etti.

 

 

 

Projenin kitlesi, ticaret alanı tabanı, iki katlı restoran hacmi ve çevredeki kamusal alanı kaplayan dört katlı bir ofis binasına ayrılmıştır. “Binanın arka tarafı yok,” diyor Rhee. “Her cephenin bu yaya ölçeğinin çökmesi gerekiyordu – insanları içeri çekebilme yeteneği ve her yerde ayrıntı inceliği. Hangi tarafta yürüdüğün her zaman ilgi çekicidir. ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çok sayıda cam stratejisi onu daha da yıkmaya yardımcı olur: ısı kazanımını önlemeye yardımcı olan sıcak ahşap astarlı çıkıntılarla gölgelenen restoranlar ve perakende için yerden tavana cam; doğu ve batıya bakan çok katlı camlarda sabit panjurlar; ve projenin en doğu köşesinden yansıyan delikli, çalıştırılabilir pencereler. Tüm camlar, ısı kazanımını en aza indirmeye yardımcı olmak için koyu renklidir ve projeyi tarihi tuğla otelin kırmızı tonlarından öne çıkarmak için seçilen karanlık bir tuğla ile birleştiğinde,

 

 

 

“Duvardan büyüyen sarmaşıklar gibi manzaradan gelen tüm renkler için inanılmaz bir zemin yaratıyor,” diyor Rhee.

 

 

İç mekanların çoğu, ofis alanını kiralayan Amazon veya perakendeciler için kiracı iyileştirme projeleri olacak. Ancak EYRC, parlak ve heykelsi ofis lobisini tasarladı, duvarları ve tavanı hafif ahşap ve aydınlatma şeritleri ile kapladı. Rhee, “Ahşaba küçük bir çılgınca gittik,” diyor, amacın alanın “çok oyulmuş gibi” hissetmesi olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projenin geniş kamusal alanı kompleksin tamamında yer alıyor ve Los Angeles peyzaj mimarlığı firması SWA Group ile birlikte tasarlandı. Bir plaza, alanı batıya ve güneye tutturur ve ısı adası etkisini azaltmaya yardımcı olan entegre çim şeritleriyle yeşil çimler, gölge ağaçları, oturma ve kaplamalı alanları barındırır. Ancak ana etkinlik, kompleksin güney ucunda yaklaşık 50 metre genişliğinde, iki katlı bir anıtsal merdiven: Entegre aydınlatma, dikim, gölge ağaçları ve oturma ile merdiven, açık hava spor salonundan her şey olarak hizmet edebilir konser için oturmak. Merdiven, ikinci bir yükseltilmiş plaza ve podyumda başka bahçelere yol açar; Bu alanlar özel etkinlikler için kordon altına alınabilirken, bölgedeki yaya trafiğinin herhangi birine erişilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

 

 

 

 

2019’un sonunda açılan ve kiracıların hâlâ taşınmasıyla birlikte, ülke çapında COVID-19 ofislerini ve perakendecilerini kapatmadan önce tam bir canlılığa ulaşmadı. Ama “şimdi fasulye torbaları ve şemsiyelerimiz var, insanların orada çok az pikniği var – çocuklarıyla ve köpekleriyle takılıyorlar” diyor Rhee. “Gerçekten herkes için.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

 

Proje: Culver Basamakları, Culver City, Kaliforniya.
Müşteri: Culver Şehri; Hackman Capital Partners
Tasarım Mimarı: Ehrlich Yanai Rhee Chaney Mimarlar, Culver City, Kaliforniya. Steven Ehrlich, FAIA, Patricia Rhee, FAIA, Mathew Chaney, AIA (ortaklar); Thomas Zahlten (müdür); Bryn Garrett (ortak); Alden Glauch, AIA (proje mimarı); Lee Lamoreaux, Roy Malone, Yuan Feng, Andres Lin Shiu (tasarımcılar)
Peyzaj Mimarı: SWA Grubu
Yüklenici: KPRS İnşaat Hizmetleri
Yapısal Mühendis: Saiful Buket Yapısal Mühendisler
MEP Mühendisi: Glumac
İnşaat Mühendisi: Psomas
İnşaat Müdürü: IDS Real Estate Group
Genel Yüklenici: KPRS İnşaat Hizmetleri
Peyzaj Mimarı: SWA Grubu
Aydınlatma Tasarımcısı: BOLD
Park Danışmanı: Walter P Moore
Tabela: Klimalı
Boyut: 115.108 feet kare (40.000 perakende, 75.000 ofis); 35.000 ayak kare (kamusal alan)
Maliyet: 53 milyon dolar

 

 

 

Kaynak: www.architecturemagazine.com

 

 

1 Yorum
  1. Bu rampa, eğimi basamaklamak epeyce tuttu, yıllar önce Zorlu center da denendi, alttaki kör noktalar iyi çıkmıyor ama topoğrafik uyum için iyi.

    Ümit Türker | 14 Temmuz 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org