Mansur Yavaş'tan belediyecilik örneği: 400 konut ihtiyaç sahiplerine 100 TL'ye kiraya verilecek - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Mansur Yavaş’tan belediyecilik örneği: 400 konut ihtiyaç sahiplerine 100 TL’ye kiraya verilecek
Share 27 Ekim 2020

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Mamak’ta 18 yıldan bu yana atıl durumda bulunan ve giderek yıpranan 400 konutu elden geçirip yeniledi ve ihtiyaç sahibi yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 100 TL bedelle kiraya verilmesini istedi. Ankaralıların, Cumhuriyet Bayramı’nda beyaz eşyaları da takılmış 1 1 dairelerinde oturmaya başlayacakları müjdesini veren Yavaş, “29 Ekim’de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

Anka’nın haberine göre, ABB tarafından Mamak Araplar Mahallesi’nde 18 yıl önce inşa edilen, ancak çürümeye terk edilen Eserkent Sosyal Konutları Başkan Yavaş’ın talebi doğrultusunda Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından iç ve dış mekanları baştan aşağı yenilendi. Çevresi için güvenlik tehdidine dönüşen atıl durumdaki 5 bloktan oluşan konutlar, çamaşır makinası, buzdolabı, set üstü ocak-fırın, davlumbaz da takılarak ardından kullanıma hazır hale getirildi.

 

 

Yavaş: “Cumhuriyet Bayramı’nda çifte bayram yaşansın”

 

 

Başkan Yavaş tarafından ABB Meclis gündemine getirilen ve komisyona sevk edilen sosyal konutların açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak. Başkan Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı videolu paylaşımla ekonomik durumu iyi olmayan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşların yararlanacağı ilk müjdeyi şu sözlerle verdi:

 

 

“Bu 29 Ekim’de her hanede çifte bayram yaşansın istiyoruz. Mamak’ta yapılan ve 18 yıldır çürümeye terk edilen 400 adet 1 1 konutun tamamını yeniledik. Meclisimiz teklifimizi kabul ederse yeni evli çiftlerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza çok uygun fiyata kiralayacağız.”

 

Başvurular online olacak

 

İki yıllık kontratla kiraya verilecek konutlar için başvurular online olarakyapılacak. Yoğun talep olması halinde Büyükşehir Belediyesi konutlar için noter huzurunda kura yöntemiyle çekiliş yapacak.

 

 

 

1 Yorum
  1. Sosyal devlet anlayışına göre belediyelerin kiralama yapması çok normal. Ancak bu çoktan unutuldu. Ankara bize bunu hatırlattı.

    bahri turmak | 29 Ekim 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org