Riyad-Metro İstasyonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Riyad-Metro İstasyonu
Share 8 Aralık 2022

Tasarım: Zaha Hadid Architects

Riyad-Metro İstasyonu, KAFD Metro İstasyonu, Sarı Hattın havaalanına (Hat 4) son noktası olan Mavi Hat (Hat 1) ve Mor Hat (Hat 6) için yeni ağ üzerinde önemli bir aktarma görevi görecek. yerel KAFD monorayına bağlanan bir hava köprüsü olarak. Dört kamusal kat üzerinde altı platform ve park et ve devam et tesisleri ile istasyon, önemli bir çok modlu ulaşım merkezi ve bölge ile tamamen entegre olan şehir için yeni bir kamusal alan olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riyad-Metro İstasyonu projesi hakkında bilmeniz gerekenler:

 

 

 

 

 

 

İstasyonun tasarımı bağlantıya öncelik verir. Site genelinde tahmin edilen demiryolu, araba ve yaya trafiği, iç sirkülasyonu optimize etmek ve tıkanıklığı önlemek için modellendi, haritalandı ve yapılandırıldı. Ortaya çıkan konfigürasyon, binanın sirkülasyonu için omurga görevi gören (istasyonun günlük trafik akışlarının tekrarı ve frekans değişiminden üretilen) bir dizi karşıt sinüs dalgası tarafından tanımlanan üç boyutlu bir kafestir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu sinüs dalgaları, cephe desenlerinin güneş kazancını azalttığı ve geometrik deliklerin istasyonu çevresiyle bağlamsallaştırdığı istasyonun dışına kadar uzanır. Genel kompozisyon, çoklu frekansların ve yankılanmanın doğal oluşumlarda karmaşık tekrarlar oluşturduğu çöl rüzgarlarının kumda oluşturduğu kalıpları yansıtır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RDA Architects ekibi tarafından desteklenen ZHA tarafından tasarlanan KAFD Metro İstasyonu, mekansal kaliteden veya tasarım tutkusundan ödün vermeden teknik zorlukları basitleştirmek için tekrarlama, simetri ve ölçek yoluyla yüksek oranda ilişkili olan bir dizi öğeden oluşuyor. LEED Silver sertifikasını hedefleyen istasyonun tasarımı, LEED Gold akreditasyonu elde edebilecek ek yenilenebilir enerji yetenekleri için gelecekteki olasılıkları birleştiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Zaha Hadid Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.archi2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org