Lushan İlk Okulu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Lushan İlk Okulu
Share 3 Ağustos 2018

Tasarım: Zaha Hadid Architects

 

 

 

 

 

 

 

 
Lushan İlköğretim Okulu, Jiangxi Eyaleti’nin başkenti Nanchang’ın 160 km kuzeybatısındaki 120 çocuk için bir eğitim enstitüsü olacak ve toplamda yaklaşık 1.800 nüfuslu 12 yerel köye hizmet edecektir.

 

 

Dağların yanı sıra Zhelin Rezervuarı tarafından beslenen nehirler ve göllerle çevrili olan okul, seramik üretiminde de zengin bir geleneğe sahip olan bir tarım bölgesi içinde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

Okulun müfredatı, Çin ve uluslararası akademik sistemlerin bir sentezi; Yaratıcı sanatlardaki eğitimi, gelişmiş internet tabanlı öğrenme teknolojilerini de içeren kapsamlı bir STEM dersleri ile birleştirmek. Öğretmenleri ve sanatçıları ziyaret etmek okulu hizmet ettiği topluluğa odaklandıracaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kampüs, kırsal alanlara doğrudan bağlanan tonozlu alanlar içerisindeki okul, yatakhane ve kamu binalarını kapsamaktadır. Sınıflar esnek öğrenme düzenlemelerine ve açık öğretim alanlarına sahiptir.

 

 

Nehre doğru açılan bir varil ve parabolik tonoz ağı olarak oluşturulan tonozlar, okulun çeşitli programlarına uyum sağlamak için uzanıyor ve kesişiyor. Uzun bir merkez avlusu okulun ana dolaşım alanı ve oyun alanı olarak görev yapar.

 

 

 

 

 

 

Tonozlu sınıflar, en iyi doğal ışık koşulları için ve ayrıca çevredeki manzaraya bakacak şekilde tasarlanmıştır. Cantilevers, sınıfları Jiangxi’nin tropik ikliminin güneş enerjisi etkilerinden korur ve çeşitli ve etkileşimli bir öğrenme ortamı sağlamak için öğretim alanlarını manzaraya genişletir.

 

 

Varil ve parabolik tonozlar, her bir tonozun bireysel bir yapısal eleman olarak gerçekleştirilmesiyle okulun birincil yapısı ve muhafazası olarak görev yapar.

 

 

İnşaat süresinin en aza indirilmesi ve okulun uzak lokasyonuna taşınması gereken ayrı yapı elemanlarının sayısının azaltılması için ZHA, yerinde hazırlanabilen beton yapı inşasındaki yerel yetenekleri, hazırlanabilen sıcak telle kesilmiş köpük kalıplarında yeni ilerlemeler ile birleştirmeyi önermektedir. Parabolik kalıplar için bir endüstriyel robot tarafından yerinde imalat yapılacaktır.

 

 

Kasaların modülerliği, kalıpların birden fazla kez kullanılmasını sağlar, ayrıca inşaat sürecini hızlandırır ve maliyetleri düşürür.

 

 

 

 

 

Bölgenin en yüksek kaliteli seramik üretimi uzun tarihi geçmişiyle Ming Hanedanlığı’ndan kalma. Bu gelenek, okulun içindeki farklı programları ifade eden bir tonda olmak üzere okulun seramik dış yüzeylerinde devam etmektedir.

 

 

Üç tarafı çevreleyen küçük bir yarımadada yer alan ve kuzeyde yer alan tarım arazileriyle çevrili olan okul, 50 yıllık taşkın seviyesinin beş metre yukarısında yükselen bir platform üzerindedir. Çevresindeki peyzaj açık öğretim alanları ve spor tesisleri içermektedir ve aynı zamanda okulu selden korumak için doğal bir su havzası alanı olarak hizmet vermektedir.

 

 

Bu çevre manzara, okula doğru yükselir ve yükseltilmiş avlularında doğal alanlar oluşturur.

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Zaha mimarlığı hep eski fikirleri zorlayan, hep başka bir olgu getiren mimari. Onda yapılanı görünce basitmiş gibi geliyor şekiller kütleler ama ondan önce bu basit zannedilenleri kimse denemeye cesaret etmemiş oluyor.

    alişan ortaç | 8 Ağustos 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org