Sinop’un Değerine Değer Katan Bir Proje - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sinop’un Değerine Değer Katan Bir Proje
Share 6 Temmuz 2018

‘’TARİHİ SİNOP CEZAEVİNE EK MÜZE BİNASI’’


 

 

 

 

Karabük Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencisi Emre ÖZDEMİR tarafından  2017/2018 eğitim sezonunda,proje 5  atölyesinde,araştırma görevlisi  Eray ŞAHBAZ  koordinesinde  ‘Tarihi Sinop cezaevine ek müze binası’ tasarım projesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje arazisi olarak Sinop tarihi cezaevinin avlusu belirlenmiştir.Tarihi alan da tasarlanan proje:geçici ve kalıcı sergi salonları,atölyeler,kafeterya,açık mekanlar,satış birimleri,açık ve yarı açık geçiş alanları içermektedir. Henüz projenin  tasarım aşamasındayken,Sinop’un ekonomik sorunları göz önünde bulundurularak,tasarımın ülke genelinde dikkat çekmesini sağlayıp halkın ve bilirkişilerin ilgisini kazanıp  bu sorunlara çözüm getirmek istenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca müze,ülkemizde biri Eskişehir de diğeri İstanbul da olmak üzere yalnızca iki tane örneği bulunan balmumu heykel sanatı müzesi olarak tasarlanmıştır. Öte yandan müzeye gelen ziyaretçiler,ziyaretlerini gerçekleştirirlerken balmumu heykel yapma sanatı eğitimi alma imkanını da bulabilecekler.Bu bağlamda müzenin bir ‘etkileşim’ müzesi olması sağlanmıştır.Geçici sergi alanlarında,ziyaretçilerin balmumu heykelciliği eğitimini aldığı ve uygulamış olduğu atölyeler ile eserlerin sergilenmesi düşünülmüş ve bu bağlamda  eğitimlerin ve uygulamasının yapılacağı sanat atölyeleriyle ilişkili planlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emre ÖZDEMİR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK

3 Yorum
  1. Emre Özdemir’i kutluyorum, çok başarılı bir çağdaş müze yaratmış.

    Fatih Can Karaca | 11 Temmuz 2018

  2. Kurgu, yerleşim kararı, seyir yolu, biçim hepsi çok olgun. Tebrikler.

    sevda akgün | 13 Temmuz 2018

  3. başarılarınızın devamını dilerim, çok iyi iş çıkarmışsınız

    Mehmet Ali Kaplan | 2 Ağustos 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org