Ulyankulu Okulu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ulyankulu Okulu
Share 14 Mart 2018

Tasarım: Jeju Studio, Arh+ Pracownia Architektoniczna

 

 

 

 

 

 

 

 

WAYAiR Vakfı, son 25 yıldır Polonya’nın Poznan kentinde eşsiz bir okul programı geliştiren bir grup tutkulu eğitmen tarafından oluşturuldu. “Łejery” çocuklar için küçük bir tiyatro grubu olarak başladı ve her yıl demokratik ve sanat temelli eğitim programlarını kanıtlayan bir okul haline geldi. WAYAiR, “Łejery” in bilgi ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmak için yaratıldı. Polonya dışındaki Vakfın ilk temel projesi için zaman geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulyankulu, Tanzanya’daki küçük ve küçük bir kasabadır ve 1970’lerde binlerce Burundi mültecinin göçünün bir sonucu oluşmuştur. Proje, hem eğitimciler, göç uzmanları, etnograflar hem de son olarak mimarlar tarafından yapılan derinlemesine bir araştırmaya dayanmaktadır. Projenin tüm aşamaları yerel topluluk, kuruluşlar, liderler ve okullarla işbirliği içinde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulyankulu Okulunun temel fikri, sadece eğitim için bir bina değil, aynı zamanda sosyal aktiviteleri barındırabilecek ve teşvik edebilecek bir alan yaratmaktır. Bu yüzden bu teklife eğitim köyü diyoruz. WAYAiR eğitim modelinin kalbi tiyatro ve tiyatro yoluyla öğrenim yapılıyor. Bu nedenle, okulun kalbinde, güzel mango ağaçlarının gölgesiyle gölgelenmiş merkezi bir avlunun içine yerleştirilmiş seyirci ile bir tiyatro odası tasarlanmıştır. Tüm sınıflar, her biri farklı açık hava aktivitelerine odaklanmak ve çocuklar ve diğer Ulyankulu sakinlerini sosyalleşmek, oynamak ve birlikte vakit geçirmek için teşvik etmek üzere tasarlanmış birçok küçük veranda yaratan, eğlenceli, süslemeli, delikli kil tuğla duvarlara sarılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çevresel farkındalık ve profesyonel mimari uzmanlık ile tamamlanan geleneksel bilgi, miras ve yerel kimlik değerine inanıyoruz. Bu nedenle, teklifimiz Ulyankulu bölgesinden malzeme, detay ve işçilik kullanıyor ve sürdürülebilir ve sosyal açıdan kapsayıcı bir mimari yaratıyor. Sınıf yapısı, şekli ve özellikle çift çatı yapısı, verimli pasif soğutma ve iç mekanın aşırı ısınmasını önlemek için tasarlanmıştır.

 

 

Tüm çatılar, yeraltında depolanacak olan yağmur suyunu toplayabilir ve tüm öğrencileri zorlu yıllık taslaklar sırasında gerekli suyla besleyebilir.

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine
Çeviri: Mimdap

 

2 Yorum
  1. Yoksullara çözüm arayan bir mimarlık anlayışı. Bizde de yansımalarını bekliyorum.

    zübeyde korcan | 14 Mart 2018

  2. sosyal projeler eğilen bir mimarlık anlayışını alkışlıyorum.

    nezihi akçan | 19 Mart 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org