Rode Evi… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Rode Evi…
Share 20 Ocak 2018

Tasarım: Pezo von Ellrichshausen

 
Chile Adasının denize bakan, hoş ve sürekli olarak daima yeşil bir çayırın üzerinde yer alan bu hem yarım hem de çift kişilik bir evdir. Yarım, çünkü bir koni ve bir silindir arasındaki kesilen bir ara bölmedir. Çift, çünkü önceki şekillerin tabanındaki dikdörtgen formun çıkarılması doğrusal bir dizinin uç noktalarında direkt sarı güneş ve diğerinde dolaylı ve mavi bir odaya karşılık gelen bir çift eş oda üretir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu paralel odaların geniş bir alanı vardır; yağmurdan iki koridor ve üç taraflı güçlü rüzgarlardan korunan kısmen döşenmiş bir avlu. Bu kenarlar, tüm iç tesisleri içeren boş duvarlar gibi işlevsel genişlikler olarak düşünülür. Tüm kavisli kılıfın varlığı asimetriktir: bir taraftan masif ve sızdırmaz bir sığınak olarak dururken diğerinden neredeyse duvarları desteklemeyen büyük bir eğimli çatı göründü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapının tamamı yerel ahşaplardan yapılır. Yapı, kırk beş rijit çerçevenin polar dizisi ile tanımlanır. Duvarlar ve tavanlar panolarla kaplı iken konik çatı geleneksel ince ahşap bir oymadır.

 

 

 

 

Adanın sadece mucize efsaneleri ve efsaneler için değil, aynı zamanda kiliselerde ve teknelerde dile getirilen rafine bir zanaat marangozluğu bilgisine sahip olduğunu bilerek, o yerel bilginin bir şeyini projemize bildireceğini kabul ederek, hassas ve gelişmiş hırsızlığı tamamen unutulmuş ahşap bir asma kilit bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

1 Yorum
  1. iddialı bir kütle hareketi, masif etki ? ! sıradan bir mekan kurgusu değil.

    ernur | 30 Ocak 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org