Auto Cad Öncesi Çizim Hayatı… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Auto Cad Öncesi Çizim Hayatı…
Share 18 Aralık 2017

Autocad ve tüm bu yazılımlar bize zaman kazandıran ve daha doğru tasarımlar sunan araçlardır. Bununla birlikte, başlangıçtaki tasarımlar hala daha iyi anlaşılması için aşağıda mimarlık ve tasarım atölyelerinde koşulları, çalışma biçimlerini görüyoruz.

 
Endüstrimiz değişiyor, daha iyi, daha sofistike şeyler için artık bu biçimdeki çalışmalar yeterli değildir. Alıcılar daha fazlasını bekliyorlar, daha fazlasını biliyorlar ve hepimizden daha fazlasını istiyorlar.

 
Mimarlık için yazılım programları ve görselleştirme araçları, tasarım ürünlerinin müşteri nezdinde beklentilerini günbegün yükseltme, imajla anlatmak, sayısız perspektiflerle proje sunmak zorunlu hale gelmektedir.

 
Geçmişte iki boyutlu teknik çizimler ve tasarımcının sözlü anlatımıyla müşterinin hayal gücü canlı hale getirilirken ve tasarımcı müşteri mutabakatı sağlanırken artık “daha görgülü” ve her konuda “bilgi sahibi” olduğunu düşünen müşteri, tasarımcısından daha çok, daha ifadeli, daha görsel anlatımlar beklemektedir.

 
Yine de geçmişe göz atalım:

 

 

Bir çizim atölyesi

 

 

Warren Michigan’da General Motors Teknik Merkezi

 

 

Çizim programları olmadan şehircilik projeleri çalışmaları

 

 

Kalabalık bir atölye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamron’un Çizim Bölümü. Yıllar 1970 lerin sonu 

 

 

 

 

 

 

 

1970’lerde bir çizim sınıfı

 

 

 

 

 

Kaynak: www.themindcircle.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Herkes bel ağrısı, ince ince göznuru falan diyor ama o proje çizimlerinde akıl daha başka türlü çalışıyordu. Çizen el daha akıl doluydu.

    Cengiz Özel | 25 Aralık 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org