Yıkıma terk edilen Atatürk Kültür Merkezi'nin içler acısı hali - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yıkıma terk edilen Atatürk Kültür Merkezi’nin içler acısı hali
Share 30 Ekim 2017

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un önümüzdeki günlerde projesini AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söylediği Atatürk Kültür Merkezi sessiz bekleyişini sürdürüyor.

 

 

 

 

2008 yılından bu yana kapalı olan bina, o tarihten bu yana hiç bir bakım görmediği için yılların yorgunluğunu üzerinde taşıdığı görülüyor.

 

 

 

 

Yaklaşık 10 yıldır kapalı tutularak adeta kaderine terk edilen Atatürk Kültür Merkezi yerine yeni yapılacak olan projenin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş geçtiğimiz günlerde , AKM yerine yapılacak projenin çok yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı söylemişti.

 

 

 

 

Yıllardır boş duran Atatük Kültür Merkezi yıllar süren bakımsızlığın ardından şu anda korku filmlerindeki binaları andırıyor.

 

 

 

 

Binanın özelikle arka kısımlarında ve çatısında hasarlar oluştuğu görülürken, pek çok bölümü kuşlara yuva olmuş durumda.

 

 

 

 

Binanın önümüzde yaşanan süreçte yıkılarak yerine opera binası yapılması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org