Londra Holokost Anıtı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Londra Holokost Anıtı
Share 28 Ekim 2017

Adjaye Associates ve Ron Arad Architects, Birleşik Krallık Holokost anıtını tasarlayacak

Tasarım: Adjaye Associates ve Ron Arad Architects
Yazan Audrey Wachs
Londra’da bir Holokost anıtı tasarlamak üzere uluslararası bir yarışmanın kazananları Adjaye Associates ve Ron Arad Architects olarak açıklandı.

 

 

 

 

 

 

Resmi olarak Holokost Anıtı ve Öğrenme Merkezi olarak bilinen proje, Holokost’ta öldürülen altı milyon Yahudi’nin yanı sıra Naziler tarafından öldürülen Roman, gey ve özürlü insanların anısına da dikkat edecek. Seçilmiş yetkililer, hahamlar, soykırımdan kurtulan kişiler ve onların torunları, Victoria Kulübü Bahçelerinin güney ucunda, Parlamento Evleri’nin hemen yanında yer alacak anıt ve öğrenme mekanı için yapılan tasarıma başkanlık etti. Mekanlar, ziyaretçileri Holokost ve antisemitizm konusunda eğiterek ve bu anlayışı kullanarak İslamofobi ve homofobi gibi nefretin diğer biçimlerini keşfetmek ve nefreti önlemedeki kurumların rolünü incelemek suretiyle yansıtacak ve bu anlayışı teşvik edecektir.

 

 

 

 

Yeni bir anıt ve eğitim merkezi fikri, Holokost’taki halkın bilgisizliğini ve Hyde Park’daki anıttan duyulan memnuniyetsizliği ortaya koyan bir anketin ardından ilk olarak Ocak 2015’te yürürlüğe girdi. Tasarım yarışması ertesi yıl Eylül ayında başladı ve on finalist bu yılın Şubat ayında ilan edildi.

 

 

Anıtı gezen ziyaretçiler

 
Labirent tasarımı, bireysel düşünmeyi teşvik etmek içindir. Her patikanın sonunda, Yahudi Soykırımı kurbanlarından 22 ülkeyi temsil eden 23 uzun boy bronz kanat, ziyaretçilere yol gösterecek ve yalnızca odaya gireceklerdir. Güzergâhlar sonunda düşünceler eşiğine kadar sürüyor. Bu, hayatta kalanların hikayelerinin paylaşıldığı bir alanı ve “Tasarlama Mahkemesi” olarak adlandırılacak olan sekiz bronz panelli yansıtıcılardan oluşan yeraltı mekanına, Öğrenme Merkezi’ne doğru ilerlemektedir.

 

 

Tahayyül Mahkemesi

 

 

Güneyden yapının görünümü

 

 

Adjaye Associates’in başkanı Sir David Adjaye, hazırlanan bir bildiride İngiliz kontekst dahil olmak üzere Holokost hikayesinin karmaşıklığına, “zamanla gizlenen bir dizi katmandır” dedi. “Projeye yaklaşımımız, bu katmanları ortaya çıkarmak ve tarih boyunca gömülmelerini sağlamak değil. Bunu yapmak için sadece geçmişin bir anıtı değil, canlı bir mekan yaratmak istedik. Bize daha eşitlikçi bir dünya için kırılganlık ve sürekli çekişme hatırlatan bir tecrübe düzenlemek istedik. ” diye devam etti.

 

 

ABD’deki firma, D.C’de bulunan Afrika Kökenli Amerikan Tarihi ve Kültürü Ulusal Müzesi’ni tasarlamakla ünlüdür ve New York’ta etkileşimli bir casus müzesi tasarlamak işlerinden bazılarıdır.
 

Aerial site plan

 

 

 

Binanın yerleşimi, uzaktan entrikayı provoke etmek içindir. Yaklaşım üzerine, ziyaretçilerin anıtın yüzgeçlerini yeşil topraklarda görmeleri bekleniyor. Yapı, Emmeline Pankhurst ve Burghers of Calais’in yanı sıra Buxton Anıtı, haksızlığı sorgulayan üç diğer heykel ve siteyle benzerlik taşıyor. Gustafson Porter + Bowman, peyzaj tasarımında Adjaye ve Arad ile işbirliği yapıyor.

 

 

 

 

Kaynak: www.archpaper.com
Çeviri: Mimdap

3 Yorum
  1. Tek kelimeyle müthiş. Yaratıcılık buna derim.

    Meltem Şahin | 28 Ekim 2017

  2. İşte anıt, işte prestij, işte düşünce, işte mimarlık…

    Kahraman Şekercioğlu | 4 Kasım 2017

  3. Bir sanat eseri adeta. Çok iyi planlanmış ikonik bir tasarım.

    Nevin Korcan | 9 Kasım 2017


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org