Tasarım: MVRDV
Şehrin olağanüstü konumunu tamamen kullanacak şekilde tasarlanmış olan Ilot Queyries cepheleri, Garonne Nehri’ne ve tarihi kentin karşıt görüşlerine uyacak şekilde düşünülmüştür. Plan, yeni niteliklerle orta konurken Bordeaux Dünya Mirası Kent merkezinin niteliklerini yansıtmayı amaçlıyor.

 

 

 

 

 

Masterplanın amblemi, maksimum havalandırma, gün ışığı ve güneşli alan yaratmak için bir araç olarak kullanılan 45 ° açılı cephelerdir. Bu açılar yenilikçi konut planı yaratma olanaklarının da önünü da açtı. Nehir kıyısındaki daha büyük binanın altından sıçramış ayrı bir cephesi olacak; farklı seramik karoların tonları yukarıdan aşağıya dokulu bir etki kazanıyor. Camla kaplı çatı restoranı, tarihi şehir ve nehrin panoramik manzaralarını sunmaktadır. Bu kolektif konutların kalbinde, kendir, huş ve yüksek otlu bir bahçe tasarımı olan geniş avlu bulunmaktadır.

 

 

 

 

Proje, Bastide Niel’in geleceğini ve Kaufman & Broad ve Adim tarafından başlatıldı. Aynı zamanda Bordeaux şehir merkezine davetkar, çekici ve daha yeşil bir uzantı oluşturacak geniş ZAC Bastide-Niel master planının bir parçası, karışık fonksiyonlu bir konut, perakende, ofis, yüksek eğitim ve diğer kamu tesisleri ile samimi bir kentsel doku yaratır.

 

 

 

 

MVRDV ve UNESCO’nun miras kenti Bordeaux’da bulunan daha büyük ZAC Bastide-Niel ana planının yanında bulunan Ilot Queyries projesi ile, tarihi kentin samimiyet, sürpriz ve canlılığının avantajlarını birleştirerek Bordeaux’u güncellemeyi amaçlayan parametrik sistemini ödünç alır ve test eder. Yoğunluk, ekoloji, ışık ve modern şehrin konforu bu çalışmaya eklenir. Plan yerel mimar Flint’le birlikte tasarlandı.

 

 

 

 

2011 yılında, MVRDV yarışmanın yapıldığı aşamada Marc Joubert (JA) ile beraber genel planda birlikte çalışarak arsa bölümleri oluşturuldu. Ana bina MVRDV tarafından tasarlanırken, diğer parseller Flint ve JA tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Peyzaj tasarımı, Sabine Haristoy ve Flint ile işbirliği içinde çözümlenmiştir.

 

 

 

 

Ilot Queyries, 2019 yılının ortalarında tamamlanacak ve Fransa’daki MVRDV’nin Rennes’de toplu konutlar, Caen’de kahverengi alanda üretim masterplanı ve Paris ve Lyon’daki kentsel alışveriş merkezi dönüşümleri de dahil olmak üzere devam eden projelerinin bir parçası haline gelecektir.

 

 

Yer: Bordo, Fransa
Proje durumu: Kavram Teklifi

 

Tamamlanması planlanan Yıl: 2019

 

Boyut: 2.400 m2
Mal Sahibi: Kaufman & Broad, Adim

 

 

Proje Takımı:
Winy Maas
Jacob van Rijs
Nathalie de Vries
Jeroen Zuidgeest
Nils Christa
Marie Saladin
Thomas Boerendonk
Roxana Aaron
Marco Gazzola
Adam Mierzwa
Florian Hoanen
Antoine Ceunebroucke
Antonio Luca Coco
Paolo Mossa Idra
Kirill Emelianov
Tomaso Maschietti
Constanza Cuccato
Danışmanlar
Eş-mimar: Flint
Peyzaj Mimarı: Sabine Haristoy

 

 

 

 

Kaynak: www.architecmagazine.com
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir