İç Mekan Tasarımı: Rowland + Broughton Mimarlık / Kentsel Tasarım / İç Mekan Tasarım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sun Valley kayak alanının yakınında bulunan Limelight Ketchum Hotel, gezginler ve yerel halk için ulaşılabilir bir yer oluşturmak için çevrenin mirasını bünyesinde barındırıyor. Ketchum’un “Küçük kasaba, büyük hayat!” Sloganından esinlenilerek bölgenin geri kalan özelliklerinden ipuçları alarak, modern bir iç mekan programı beden ve ruh yetiştirmeyi amaçlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel tasarım teması, otelin konuklarının her gün başlayıp sonlandırabileceği topluluklar için “temel kamp” olarak kurulmasıdır. Kamusal alanlarda konsept, “kamp ateşi” olarak adlandırılan, yekpare bir taş şömine ocağına odaklanmış, merkezi bir konumda bulunan bir oturma alanının tasarımı ile gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Şöminenin, fiber optik ve doğrusal, radyal ve aydınlatması bir ormanda yürümek ve yıldızın bulunduğu gece gökyüzünün altında bir boşlukta ortaya çıkma deneyimini çoğaltır. Açık havada, porte kahvelerinden lobiye ve bir ortak alana taşınan mimari, havai, geri dönüşümlü ahşap kafes detaylarıyla kucaklanmıştır.

 

 

” Kamp” konsepti, konuk odası tasarımında da geçerlidir. Giriş tezgahları, yemek veya oyun zamanları için banquettes, rift kesilmiş beyaz meşe kaplama dolap ve giriş, tuvalet ve dolap gibi geniş yerleşik depolama, maceralar arasında tam rahatlama sağlamak için her oda özel öğeleri içerir. LED aydınlatma, su kullanımında duyarlı sıhhi tesisat ve kuvartz porselen karo proje uygulamalarına dahil edildi.

 

 

 

 

 

 

Otel genelinde, renk paletleri doğal çevre renkleri, dokular ve gölge ve gölgenin kontrastından esinlenilmiştir. Birincil malzemeler arasında beyaz meşe, ıslah edilmiş ahır ahşap, kararmış çelik ve doğal taş ve elyaflar bulunmaktadır. Entegre teknolojiye sahip özel mobil mobilya, ortak alanlarda esneklik sağlar.

 

 

Ekip, tüm otel için İç Tasarım ve FF & E’den sorumluydu. Sürdürülebilirlik kritik bir hedefti. Projeden gümüş LEED sertifikası bekleniyor.

 

 

 

 

Yer: Ketchum,İD Amerika Birleşik Devletleri
Proje durumu: İnşa edilmiş
Tamamlanan Yıl:2017
Alan: 17.000 metre kare
Müşteri: Limelight Ketchum, LLC c / o Aspen Kayak Şirketi

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir