Bill & Melinda Gates Hall - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bill & Melinda Gates Hall
Share 14 Mayıs 2016

Tasarım: Morphosis

Ithaca, New York, ABD

Editör: Kirsten Kiser
Gates Hall disiplinler arası işbirliği ve spontan bir söylem oluşturmak için Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Bilimleri bölümleri için tasarlanmış yeni bir ortak tesistir.

 

 

 

Tarihi Barton Hall ve Hoy Alanına komşu olan Gates Hall, yeni bir kampüs ağı için  cephe oluşturarak, daha önce atıl konumdaki kampüs köşesine yeniden enerji vermeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

 

Yapı kendi görünürlüğü ve şeffaflığı ile sosyal etkileşimi yükselterek çeşitli stratejiler sayesinde, yeni bina tasarımı için bölümlerin ortak eğitim misyonunu “her akademik alana düşünce-bilgi işlem ve bilim fikirlerini, teknoloji ve modları entegre edecek biçimde” yorumlar.
Canlı paslanmaz çelik paneller bina yüzeyine binanın dirsekli giriş gölgeliğine ve onun içindeki peyzaj ve heykelsi formlarla bezenmiş bir açık plaza sayesinde öğrencilere sosyal alanı sunar.

 

 

 

 

 

 

Performatif çelik dış cephe iç mekan bölümlerini gölgeleme yanında sürekli dinamik ve dönüştürücü bir yüzey oluşturarak, bir açısal örgüde dış cephenin bütünü sararak meydana getirir.  Dış cephe kaplama deseni, geometrisi ve ayrıntıları tasarımında kullanılan gelişmiş dijital modelleme araçları, bilim ve sanat üzerine bilgisayarın derin etkisini ifade eder.

 

Yapıdaki ana dolaşımda; tam boy cam cephe, çatı pencereleri ve sırlı camla  iç mekan yüzeylerine tüm katlarda bir cam atrium etrafında düzenlenmiştir. Çalışma alanları mekanları atrium  çevresinde birbiri ile ilişkileri şekillenir.

 

 

Zeminden tavana cam kaplama derslik ve ofislerde grafik, yazı tahtası platformları denklemler ve notlar için rahat bir dönüştürücü tuval halinde koridorlarda düzenli kameriye boşluklarıyla ifade edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gates Hall projesinde entegre şekilde sürdürülebilirlik sistemlerinin düşünüldüğü, doğal kaynakları korumak, enerji tüketimini azaltmak ve sağlıklı ortamlar oluşturmak için birden fazla stratejileri kullanarak çevreyi koruma kararlılığı gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnşaat çevresel etkilerini azaltmak için, geri dönüşümlü, bölgesel / yerel ve yenilenebilir yapı malzemelerini binada kullanılmasını öngörmektedir.   Yapıda bol gün ışığı penetrasyon için tasarlanan Gates Hall’de hem fiziksel hem de zihinsel olarak öğrenciler için daha sağlıklı olan çalışma ortamları yaratmak için açıklık ve şeffaflık sağlanmaktadır.

 

 

 

Kaynak: Arcspace

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org