Kuala Lumpur’da konut grubu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kuala Lumpur’da konut grubu
Share 2 Şubat 2016

Bukit Pantai Rezidanslarının Yükselişi

Tasarım:  OOZN

OOZN tasarım grubu,  Bukit Pantai lüks konut konsepti yemyeşil Kuala Lumpur yamacının  üzerinde yüzen üç katmanlı hafif konut pavyonları olşturmayı hayal eder. Pavyonlarda ışık değişen koşullara yanıt verecek şekilde düzenlenmiş, akan alüminyum kumaş yüzeyle sağlanır.  

Bu yüzeyde dalgalanan geometrik hareket izlenimi yaratılır iken delikler, sert tropikal güneşten gelen radyasyona karşı iç mekanı korur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuala Lumpur’un  en iyi kurulmuş mahallelerinde OOZN tasarım grubu, Bukit Pantai kavramının birinde yemyeşil bir tepenin kenarında bulunan ve 1960’lı yıllarda bulunan yamaçtaki evlerini yenilemek istiyor.

 

 

Evin  merkezine doğru yamaç aşağı basamakla üç katmanlı yaşam alanları şekillenir.  Kuzey köşk sokak gözardı edilir iken ağırlıkla sırlanmış Kuzey cephesi kent merkezine doğru muhteşem bir manzaraya sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Evin 1960 yılından kalma Cul-de-sac sakini  modernist villasında sessizce oturmaktadır.  OOZN, bu tasarım ile iç mekanı saran yumuşak yatak perdesi fikrini alır ve bir akan alüminyum kumaşa bunu uyarlayarak  onu dış cephe ile uyumlaştıran bir çizgi belirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akan dış cephe kaplaması sonra perforasyon deseni yoğunluğu ile, mevcut pencerelerin düzenini takip ederken iç ışıklılık düzeyi gözetilerek koordine edilmiştir.  Tasarımı daha yaygın olarak bir hafif kumaş sarma malzemesi olarak kullanılan bu yaklaşım, sert ve soğuk olarak algılanan bir metalik malzemeden bambaşka bir sonuca ulaşır.

 

 

 

 

 

 

Kullanılan malzemelerin, formu, yansıtma özellikleri ve peyzaj kombinasyonu yapının manzarası üzerinde yüzen bir izlenim oluşturmak için birleştirilir. Dış aydınlatma tasarımı ayrıca gece zaman bu etkiyi artırır. Paneller bir uzman Guangzhou atölyesinde imal edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Süreçte ilk aşama kalıbın geometrisine 2.5mm alüminyum yaprak oluşturmak üzere bir pnömatik baskı kullanılarak önce, mimarın 3D modeline dayalı kil kalıplar yapılıp daha sonra  preslenmiş panellerde, delikli ve renklendirici toz yüklemesi ile imalat tamamlanır.

 

 

 

 

Proje bilgileri:


Tasarım: OOZN


OOZN Takımı: Chipik Alsi Tuinti, Rafal Kapusta, Stephanie Gunawan, Darmaganda Njoo


Fotoğraf: Lin Ho


Yer: Bangsar, Kuala Lumpur


Bölge: 750m2


Yerel Mimar: I-Wen Foo


Yüklenici: SG Alüminyum / Alüminyum Dexone

 
Kaynak: www.arch2o.com
Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Perfore panellerle sade fakat akıllı çözümler üretilmiş.

    Mümtaz Erinç | 4 Şubat 2016


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org