Tasarım: IDIN Architects 

KA Evi açık hava aktivitelerini yerine getirecek, göl manzarasını içine alan bir konseptte çalışılmıştır. Göle doğru büyük bir görünüm verecek şekilde uzatılan büyük bir avlu, aile fertlerinin rahatlatıcı vakit geçireceği bir mekan kurgusuna dönüştürülmüştür.

 

 

 

 

 

 

Evin sahibi  bir çifttir ve  bu evi tatil evi olarak düşünmüşlerdir.  Ev büyük iç avlu içine tasarlanmıştır. Bu nedenle, inşaa edilen alan farklı olarak algılanmaktadır. Evin arkasında sanki erişim görünüyor ise de, göl manzarasına bakan avlu, gerçek bir ‘giriş’ olarak ortaya çıkarılmıştır.

 

 

 

 

 

 

Zemin kat Planı

 

Eğimli çit dıştan içe doğru vista yaparak  girişi yönlendirir. Girişde yürürken aynı zamanda, mekan yavaş yavaş iç avlu ve bina alanını ortaya koymaya başlamaktadır.

 

 

 

 

 

Sitenin dik eğri coğrafyasına karşın, park alanında manzaranın düzgün sürekliliğini korumak ve dış dünyanın bozukluğu gizlemek için, yarım kat yeraltı olacak şekilde mekan düzeni tasarlanmıştır. Ana bina iki düzeyde ayrılır.

 

 

 

 

Alt düzey bina boyunca uzanan geniş güverteye bağlanır, oturma ve yemek alanı burada yer alır. Asma kat düzeyi yatak odaları içindir. Etkinliklerin tümü havuzda olur ve evin asma katından kolayca izlenir.

 

 

 

 

Evin görünümü özel olarak tasarlandı.  Işık ve gölge günün farklı zamanlarında evin algısı için önemli bir rol oynamaktadır. Sabah, yumuşak ışık alanı çevresinde eğlenceli bir gölge yaratan bölümde yatak odaları bırakılmıştır. Öğleden sonra aynı gölgede, bir oturma alanı ve koridorlar akacaktır. Lata açılabilir.

 

 

Bu evde canlı gölgeler oluşturarak ve gece boyunca sahiplerine gizlilik duygusu verecek bir şemsiye, sanki görsel bir ekran yaratır gibi özel grid tasarlanmıştır.

 

  • Mimari: IDIN Architects
  • Yer: Pak Chong, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima, Thailand
  • Dizayn grup: Jeravej Hongsakul, Rubporn Sookatup
  • Alan: 240.0 m2
  • Proje yılı: 2014
  • Fotoğraf: Ketsiree Wongwan
  • Kaynak: Arch Daily
  • Çeviri: Mimdap

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir