PIEDRABUENA EVİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
PIEDRABUENA EVİ
Share 8 Mart 2021

Tasarım: MUKA Architecture

 

 

Piedrabuena evindeki seramik, ilgili bir unsur olarak çeşitli nitelikler kazanır. Kasabada bu malzemenin devam eden varlığı ve sınırlı bütçe, daha maddi durumunu yeniden okuyan bir öneriye işaret ediyordu.

 

 

 

 

 

 

İki buçuk metrelik bir cephe arsasında, zeminin kenarlarından sıkıştırılmış kilden bir döşeme kullanılması, sanki bir seramik perde gibi davranıyor. Boşlukların ev içi boyutuna dair herhangi bir referansı gizleyen ve bitişik cepheleri birleştirmeyi öneren bir perde. Ölçek kaybolur ve teklif, mevcut binalar arasındaki bağlantıyı vurgular.

 

 

Modülün halat ve kürekle dönüşümlü düzenlemesi, canlı ve gözenekli bir kafes işi oluşturur. Canlı, gölgelerin oyunudur ve evin içine giren doğrudan ışığı arkasındaki dikey cam bezden filtrelediği için gözeneklidir. Bu ışık, kil parçaları tarafından şekillendirilir ve gün boyunca evin içinden geçer. Güneş ışınları cepheyi doğrudan etkilemediğinde, katlanan ve dönen parçalar seti, iç ve dış arasında yeni bir ilişki sunar.

 

 

 

 

Camın farklı gecikmeli konumları, erişim ve teraslar gibi ara alanlar yaratır. Plan, köşegeni bir mekansal ilişki şeması olarak önerdiğinden, cephe tüm iç mekanlarda mevcuttur: dar bir planın mesafelerini ve sınırlarının algılanmasını genişletmek. Seramik parçaları periyodik olarak nemlendirme olasılığı, iç mekanda biyoklimatik bir doğal havalandırma sistemi önermektedir.

 

 

Islak kafesin içinden giren hava, bağıl nemini yükseltir ve konforu artırmak için eve erişir.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:
Mimarlar: MUKAarquitectura
Yer: Piedrabuena, Ciudad Real, İspanya
Alan: 135 m²
Proje Yılı: 2017
Fotoğraflar: MUKAarquitectura’nın izniyle
Üreticiler: Cerámica Malpesa, Intelec, Sanpec

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org