Megafon - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Megafon
Share 10 Şubat 2015


Tasarım: Moment Factory

Şehirlerin sokakları ve kamusal alanlarda canlılık getirmek için yeni yollar aranıyor. Şehrin önemli meydanlarında bir anda, interaktif megafon ile ziyaretçilerin davet edildiği bir festival düşünün.

Kanada Ulusal Film Kurulu ve Ortaklığı tarafından belirlenen bu uygulama 4 Eylül – 4 Kasım tarihlerinde geçerli olacak. Bu tasarımı mimarlık grubu Moment Factory şirketi oluşturdu.

Megafon Montrealers ‘seslerinin yüksek sesle duyulmasını imkan veren bir teknolojik ağızlık olarak tasarlanmıştır. Halk meclislerinin yanı sıra bireysel konuşmacılarda bu köşede 19. yüzyıl İngiliz geleneğinin ve kentin 20. yüzyıl tarihden esinlenerek, herkese konuşabilmesinin ve onların endişelerini herkesin duyabileceği bir ortama aksettirme şansı verir.

Megafon, konuşma yoluyla kamu alanında yaklaşık bir sanat uygulaması olmasının yanı sıra, herkesi tartışmalara katılmak için bir fırsat verir. Katılımcılar konuşmalarıyla onların seslerini kentsel peyzajın görsel “ayak izi” bırakarak, gerçek zamanlı, Montreal Quebec Üniversitesi’nden (uqam) cephe üzerine yansıtılan görüntülere dönüşmesi sağlanır.

Konuşmacının sözleri Montreal Bilgisayar Araştırma enstitüsü (CRIM) tarafından geliştirilen bir ses tanıma sistemine aktarılır ve özel Megafon için uyarlanmış hale getirilir.
Kelimelerin bir transkripsiyon sonra görsel alanı artırmak yanı sıra megafon kullanımda değilken video içeriğine bağlanabilir ve veritabanı yansıtılmasına imkan verir. Bu yolla etkili bir ses klipleriyle genel bir resim gibi söylenenler yansıtır.

Yer: Montreal, Kanada
Mimar : Moment Factory
Proje adı: Megafon
Yapımcılar: Hugues Sweeney (Kanada Ulusal Film Kurulu) ve Pascal Lefebvre (Quartier des gözlük)
Anlayışı ve Yön: Alexandre Lupien, Étienne Paquette
Üretim : Geneviève Orman, Marie-Eve Meilleur, Johanna Marsal
Sanatsal yönetim : Léa Behr
Sahne tasarımı: Maryline Thibault
Etkileşimli içerik: Pascal Michel, Sophie Midavaine, Arnaud Spulher, Jacob Dufossé, Marc-André Baril
Teknoloji ve Yenilik: Vincent Pasquier, Guillaume Lévesque, Samir Ounnoughi, Marouane Sahbi, Dominic Audet
Ses düzenleme: Cassidy Lerman
Ses tanıma sistemi tasarımcısı: Bilgisayar Araştırma Enstitüsü Montreal (CRIM)

Kaynak: www.arthitectural.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org