YANSITICILIK: MIA OFİSİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
YANSITICILIK: MIA OFİSİ
Share 19 Ocak 2021

Tasarım: MIA architecture

MIA’nın Ofis Projesi, bir mimarın ofisinin, toplantı salonunun ve teknik binalar alanlarını barındırması amaçlanan bir hacmin inşasından oluşmaktadır. Hacim, 70’lerde yoğun ağaçlık bir ortamda inşa edilmiş mevcut bir evin uzantısına yerleştirilir ve buradan temelin mimari dilini alır (boyalı tuğlalar, duvar kafaları, yükseklik). Bu kaide üzerine yerleştirilmiş, profesyonel fonksiyonları içinde barındıran “ayna kutusu” nu buluyoruz. Bu hacim, bulunduğu ortamda “kaybolması” için aynalı bir cilt ile kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Bu kaplamanın yüksek yansıtma kapasitesi sayesinde, yeni bina tam anlamıyla çevreye uyum sağlar. Neredeyse gerçeküstü bir şekilde, büyük kare ofis bölmesi, bahçeden, bir tuğla taban üzerine döşenen bitki örtüsündeki bir çentik aracılığıyla iç mekana dalma izlenimi veriyor. Diğer pencereler yarı saydam kaplamanın (SGG Mirastar® cam) arkasına gizlenmiştir ve ancak hava karardıktan sonra görülebilir.

 

 

 

 

 

 

Erişim, kuzeybatı köşesindeki ayna kaplamasının çıkmasıyla ortaya çıkarılan ahşap bir kapıya açılan bir çim bulutu üzerinde yüzen metal bir ızgaralı yürüme yolu ile sağlanır. Çalışma alanından bahçeye açılan geniş açıklık, iç / dış sınırı azaltmaya ve doğrudan ortama dalmış hissetmenize olanak tanır.

 

 

 

 

 

Bina, 30 ila 36 cm kalınlığında, yalıtımla doldurulmuş ahşap bir çerçeve (I-kiriş) içinde inşa edildi, bu da onu özellikle enerji verimli hale getiriyor. Bu yapıcı ilkenin kullanılması, inşaat süresinin +/- 3 aylık bir süreye indirilmesini de mümkün kıldı.

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

Mimarlar: MIA Architecture

Yer: Beaufays, Belçika

Alan: 60 m²

Proje Yılı: 2020

Üreticiler: GRAPHISOFT, Xinnix, Forbo Flooring, Naly, Saint Gobain Glass

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org