Guangzhou Güney Demiryolu İstasyonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Guangzhou Güney Demiryolu İstasyonu
Share 26 Şubat 2014


Tasarım: TFP Farrells

Pearl River Delta bölgesinin merkezinde yer alan, Güney Guangzhou Tren İstasyonu, Guangzhou ve Foshan şehirleri arasında yer almaktadır. İstasyon 300 milyon insanın bir havza alanına hizmet veren kapsamlı çok-modlu bir ulaşım altyapısının parçası olacaktır. TFP farrells tarafından tasarlanan ve 2008 yılında tamamlanan projeler, Guangzhou Güney Demiryolu İstasyonu ve Pekin Güney Demiryolu İstasyonu dahil dört yeni ana ulaşım aksını içeriyor. Çin’in yeni yüksek hızlı demiryolu ağının bir parçası.Güney Guangzhou Tren İstasyonu ilk aşaması 30 Ocak 2010 da Pekin-Şangay Wuhan-Guangzhou-Yeni-Hong Kong kentlerini bağlayan dünya çapında bir ulaşım merkezi olarak halka açıldı.


2010 yılında tamamlanan İstasyon Londra’nın Kings Cross İstasyonundan üç kat kabaca büyüklüğe sahip olarak dünyanın en büyük tren istasyonları arasında yer almaktadır. Yapı tren hizmetlerinin yanı sıra, bu taksi, araba, metro ve otobüs gibi diğer ulaştırma modları için önemli bir kavşak olacaktır. 2030 yılına gelindiğinde, yolcu akış günlük 300.000 ‘den fazla bir rakama ulaşacaktır. Yolcu hareketlerinin büyük bir hacmini karşılamak için net bir dikey örgütlenme stratejisi benimsenmiştir. Metro hatları iki bodrum kat seviyesini içermektedir; tüm gelen trenlerin aşağıdaki metro dahil olmak üzere diğer taşıma modları ile doğrudan bağlantı sağlayan zemin seviyesi; kalkışlar için 28 platformu ve bekleme odaları ile berrak manzarası ve ferah yükseltilmiş yapı kabuğuyla yepyeni bir ulaşım mabedini yaratmaktadır. Yüksek hızlı trenler için 28 adet yüksek viyadük, platformlar arasındaki kalkış ve toplanma yerleri için düzenlenmiştir.

Atriumlu alanlarda istasyonunun her iki ucunda ana bırakma girişleri bulunmaktadır. Bu avlular, yüksek kalkış toplanma platformları ve zemin seviyesi geliş salonunda bekleyenler salonunu birleştirmektedir. Kalkışlar salonu aynı zamanda yeme içme satışları yapılan noktalarla yolcu jonforu ön plana alınmıştır. Ana merkez çatı 348 metre uzunluğundaki bir omurgadır ve kalkışlardaki kalabalık bu aydınlık omurga altında tutulur.
Aydınlık bir beşik tonoz şeklinde yapısal çelik bir çapraz ızgara yapılmış ve ısı kazancını minimize ederken istasyon içine maksimum doğal gün ışığı sağlamak maksadıyla ETFE hava yastıkları kullanılmıştır. Çatı formları yaprak şeklinde doğal yapısal formu canlandırmak için 45 derece açılı bir kenet çatı tasarımı geleneksel Victoria demiryolu salonlarını anımsatan tonoz biçimlerine atıfta bulunmaktadır. Doğal ışık zemin seviyesindeki geliş salonuna filtre edilen Skylights demiryolu aksına göre konumlandırılmıştır.

TFP açık plan istasyon düzenlemesi arkasındaki başka bir itici güç, istasyonu planlanan yolcu yönü ve hareketlerine yardımcı olmak arzusundan dolayı idi. Her seviyelerde yolcular için yürüyen merdiven ile iletişim kurulurken aynı zamanda iyi bir görsel bağlantı da kurulmuş olur.

Tasarımın ana teması istasyon tarafında ve tamamen yeni bir kentsel oluşum için bir katalizör olarak hareket edecek aslında bir “bahçe” istasyonu yapmak için yeşil alana sağladığı fırsat Guangzhou ve Foshan bağlantısını zenginleştirir. Master istasyonu girişi oluşturan iki peyzajlı kentsel plazalar oluşturulması ile hem ilçe giderir. Giriş saçaklar geometrisi bir ışık dolu, merkezi omurga ile bir taraftan diğer tarafa devam eder. Bu omurga çıkış seviyesinde ana izdiham olan ve her iki tarafa bekleme salonlarında ile düzenlenmiş alanlarında dizi içerir. Istasyonu sağlanması yeni şehir birleştirici bir unsur olarak görür, izler peyzajlı gelişi izdiham üzerinden ücretsiz yaya erişim sağlayan yükselir.


Form istasyonun işlevsel programın bir ifadesidir. Omurga plazalar arasındaki bağlantıyı belirtir; omurga bağlayan merkezi çatı üst düzeyde iklim muhafazanın ölçüde tanımlamaktadır. Aydınlık ve kavisli form kombinasyonu sirkülasyon alanı pozitif tanımını ve ifadesini sağlayan ve yolcuya yönelimi çok açık bir fikir verir.

Güney Guangzhou Tren İstasyonu tasarımı fonksiyonu ile projenin kendisini ifadesi ile rahat bir denge kurmaktadır. Bu aynı zamanda özel bir kimlik ile istasyonu mühendislik birimleri tarafından titizlikle tasarlanmış kısa mafsal parçalarıyla kurgulanan yapısal elemanları görülmeye değerdir. Sadece istasyon bile yeni bir kentsel alanı oluşturur ve aynı zamanda bölgesel bir ekonominin hızlı gelişimini teşvik eden önemli bir göstergeyi ifade eder.

Yer: Guangzhou, Çin
Mimari: TFP Farrells
Proje Yılı: 2010

Kaynak: www.arthitectural.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org