9 Haziran 2023'te Lina Ghotmeh'in 22. Serpantin Köşkü halka açılacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
9 Haziran 2023’te Lina Ghotmeh’in 22. Serpantin Köşkü halka açılacak
Share 12 Haziran 2023

Fransız-Lübnanlı mimar Lina Ghotmeh tarafından yaratılan 22. Serpantin Pavyonu, 9 Haziran 2023’te Serpentine South’ta görücüye çıkacak. Pavyon’un adı, Fransızca’da “À table”, konukların bir yemekte toplanmaları ve samimi bir sohbet etmeleri için bir çağrıdır. Pavyon’un merkezini saran geniş masa, sosyalleşmek ve düşünce, duygu ve ritüel alışverişinde bulunmak için bir odak noktası sağlar.

 

 

 

300 metrekarelik bina, mimarın Akdeniz köklerinden tasarım ipuçları alıyor ve çevresel etkiyi azaltmak için taşınabilir ve kolayca çıkarılabilir. Haziran-Ekim 2023 tarihleri arasında ziyaretçiler 22. Serpantin Pavyonu’nun keyfini her gün ücretsiz olarak çıkarabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serpantin 2023 için Lina Ghotmeh. © Harry Richards ·

 

 

 

 

 

 

  1. Serpantin Köşkü’nün Konsepti 

     

     

  2. Serpantin Köşkü, doğal ortamlarıyla harmanlanan ahşap bir yapıdır ve içinde, herkesin bir masa etrafında toplanıp sohbet etmesi için oturma alanına sahip geniş bir dairesel alan vardır. Lina Ghotmeh, Pavyon’un mobilyalarını tasarlamak için The Conran Shop ile birlikte çalıştı. Derin kırmızı bir yüzeye sahip iki yeni meşe mobilya parçası, mekan için özel olarak üretildi. Pavyonun içindeki 25 masa ve 57 tabure, şenlikli serginin bir parçasıdır ve Ghothmah’ın bir araya gelme, katkıda bulunma ve ulusların karışmasını kucaklama çağrısının bir çevirisidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Ghotmeh tarafından tasarlanan Serpantin Köşkü 2023. © Lina Ghotmeh — Mimarlık. Fotoğraf: Iwan Baan, Nezaket: Serpentine.

 

 

 

 

 

 

  1. Serpantin Pavyonu, konukları çevredeki manzarayla sohbet etmek için biyolojik kaynaklı ve düşük karbonlu malzemeler kullanmaya teşvik etmektedir. Ahşap makaslar iç mekanı sarar ve odaya dışarıdaki yaprakları yansıtan bir form verir.
    Mekanın merkezi, katlanmış çatının mümkün kıldığı bir ışık kuyusu ile işaretlenmiştir ve perde panellerinin bitkiden ilham alan oyulmuş formları hava ve güneş ışığına izin verir. Küçük, alçak çatılı bina, yerel halkın konuşmalar için toplandığı ve acil konularda kararlar aldığı Mali, Batı Afrika’daki yerel yapıları hatırlatıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Ghotmeh tarafından tasarlanan Serpantin Köşkü 2023. © Lina Ghotmeh — Mimarlık. Fotoğraf: Iwan Baan, Nezaket: Serpentine.

 

 

 

 

 

 

Sanatçı ve müzisyen Tarek Atoui, Lina Ghotmeh’in eskizlerine ve klasik ve kırsal Arap müziğine yaptığı sürekli araştırmalara dayanarak 22. Serpantin Pavyonu için bir film müziği hazırladı ve pavyon atmosferinin genel kalitesini artırdı. Ağustos 2023’te çıkacak olan bir tamamlayıcı katalogda, Ali Cherri, Beatriz Colomina, Bernard Comment, Fouad Elkoury, Simone Fattal ve David Zilber gibi yazarlar bu kavramları genişletecek. Ayrıca, Serpantin Pavyonu, çeşitli Cuma gecelerinde sanat, müzik, edebiyat ve dansı sergileyen çok disiplinli bir canlı mekan olan “Park Geceleri” ne ev sahipliği yapacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Ghotmeh tarafından tasarlanan Serpantin Köşkü 2023. © Lina Ghotmeh — Mimarlık. Fotoğraf: Iwan Baan, Nezaket: Serpentine.

 

 

 

 

 

 

Mimar Lina Ghotmeh, 22. Serpantin Köşkü hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, “Bu Köşk, bu dinamik zamanlarda bir kutlama yeri. Batı Afrika’daki Mali’deki Dogon halkının Toguna kulübelerinden esinlenen mütevazı, sade bir odada otururken toplumsal tartışmalara katılmak için kullanacağımız bir masaya sahiptir. Burası yemek yiyebileceğimiz, görevleri yerine getirebileceğimiz, toplanabileceğimiz, tartışabileceğimiz, yeniden düşünebileceğimiz ve nihayetinde seçimlerimizi yapabileceğimiz yerdir. “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serpantin 2023 için Lina Ghotmeh. © Harry Richards ·

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lina Ghotmeh tarafından tasarlanan Serpantin Köşkü 2023. © Lina Ghotmeh — Mimarlık. Fotoğraf: Iwan Baan, Nezaket: Serpentine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2000 yılında kurulan Serpentine Pavyonu, yerleşik ve gelecek vaat eden mimarları, modern tasarıma ve alandaki zorluklarına yönelik yeni araştırma yollarını keşfetmeye davet ediyor. Sanatçı Tiyatrosu Gates, 2022’de karşılıklı zihinsel ve entelektüel yardım sağlayacak bir topluluk geliştirmeyi amaçladı.
Counterspace, bir yıl önce Pavyon’un çerçevesini, diğer kamusal toplanma yerlerine imalarda bulunmak için söktü. 2019’da Junya Ishigami, parkın arazisinden yükselen bir kayrak levha tasarladı. 2018’de Frida Escobedo, kapalı bir veranda inşa ederek Meksika mimarisinin daha az popüler bir özelliğini yeniden yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org