Tasarım: Crepain Binst Architecture

Antwerp Jordaenskaai bölgesi eski şehir merkezi olan ve küçük bir ortaçağ merkezi olan Burgt’tan itibaren şehir olarak gelişmekte ve evrilmektedir. Bu inşaat tarih öncesi buluntular ile özel bir konuma sahip, ortaçağ şehir surlarını da içeren eski Antwerp kanalı çevresindedir.


Kente dair eski kalıntılar özenle entegre edilmiş ve ziyaretçiler için erişilebilir bir bölgede büyük ölçüde görünür hale getirilmiştir. Merkez avluya bu anıtları sembolize eden bir yapı taşı konmuş ve binanın olarak üç katı bu avlu çevresinde birleştirilmiştir.


Apartmanda 35 daire, on dubleks birim ve 1200m2 lik ofis ve perakende alan yeni komplekste yer almıştır. Değişen, dikey cephe kavramları ve malzemelerin sürdürülebilir kullanımı bu tasarımın karakterlerinden olmuştur. Siyah-beyaz damarlı taş prefabrik beton teraslar ile kurgulanan lüks daireler, cadde tarafında heybetli, yüksek çift kaide ile tamamlanır.


İki taraftan da çift yönlü birimler, üst üste, Burchtgracht ve Vleeshuis tarafına yönelik, arkaya doğru yer almaktadır. Küçük evlerin ölçeği eski kentin dar sokak dokusu ile örtüşmektedir.


Binanın mafsallı korniş veya taç halindeki geniş güneşlenme terasları yer alır. Üç dublekse inanılmaz bir manzarayla kullanıcılarına şehir, katedral ve Scheldt nehrinin panoramik manzarasını sunmaktadır.
Mimarlar: Crepain Binst Mimarlık
Yer: Jordaenskaai, Antwerp , Belçika
Alanı: 6.000 m²
Yıl: 2013
Fotoğraflar: Crepain Binst Architecture
Proje Yöneticisi: Ward Lagrain
İşbirlikçiler: Philippe Van Damme
Kararlılık: DS Mühendislik nv
Mühendislik: Gebotec bvba
Genel Yüklenici: Hooyberghs nv

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

3 Comments

  1. We also had a phone call from this company (Paul Davenport) in October, saittng they had sold our timeshare ( as we had been on line looking to sell), and needed a security of a31800 to be taken from our credit card, and upon completion ( when the deeds were collected from us) it would be refunded, they sent us a contract to sign for the sale. As we did not hear from them we contacted them in December to find out when the deal would be closed. Surprise surprise they advised us that the purchaser had pulled out, and a company under their umbrella would be contacting us today re this sale. To sum up we have a amount outstanding of a31800 which they will now hold until our timeshare is sold, which could be anything from 1 month to 12 months. Any advice please.

  2. Apartman ama apartman bile iyi çözüldüğünde göze hoş geliyor. Bizdeki rezidans mantığı yok bir kere. Bir de 2,07 imiş, %20 sirkülasyon artan balkon, 1.5 metre çıkma falan gibi tektipleştirici kurallar olmayınca iyi şeyler tasarlanabiliyor.

  3. fikir iyi işlenmiş ve tasarıma yansımış. düzgün olmayan parsellerde bizdeki kurallar olmadan iyi işler çıkıyor demek ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir