Tasarım: Vo Trong Nghia Mimarlık

Bu özel olarak tasarlanmış taş ev Hanoi Ha Long Bay yolu yanında sakin bir yerleşim bölgesinde yer almaktadır. Evin tasarlanan formu içinde yükselen yeşil çatı, zemin seviyesinden başlatılan bir yolun rampaya sarması gibi düşünülmüş ve kenarlarfda koyu mavi bastırılmış renkli taşlardan oluşan duvarların arasına alınarak, yeni yerleşim alanında göze çarpan bir manzara oluşturmak istenmiştir.

Evin planında odaların birbirleri ile bir koloni gibi ilişki kurması, oval avlu etrafında çevrelenmesi istenmiştir. Sirkülasyon avlu etrafından çalıştırılmış ve yeşil çatı evde her yeri üstten bağlayan bir öge olarak kabul edilmiştir.
Bu avlu ve yeşil çatı, evin iç ve dış arasında zengin bir ilişkisini meydana getirmekle beraber aynı zamanda evin bahçesini de oluşturmaktadır. Evin kullanıcıları mevsim değişikliklerini keşfetmek ve bu bahçe sayesinde doğa ile zengin bir yaşam ilişkisi kurmak avantajını elde etmektedirler.

Pürüzsüz eğriliği olan bir duvar oluşturmak için, 10cm kalınlığında küp taşları dikkatlice dizilmiş bir duvar örgüsü tercih edilmiştir. Sonuç olarak, duvar aynı zamanda ışık ve gölge oyununu gerçekleştirmekte ve eve bir başka zenginlik sunmaktadır. Duvar masif bir etkiyi titiz dokusu ile verirken ilkel bir evin görüntüsü hatırlatan mağara gibi boşluk hissini de kullanıcısına vermektedir.

İki küçük çocuklu olan kullanıcı aile, evde kendi yaşam zevkini kurabileceği alanlara sahiptir. Taş ev, doğayla kurduğu sıcak ilişki ile evin kullanımını zevkli hale sokmuş, aile bağlarına yardımcı olmuştur.
Temiz bir işçilikle yapılan taş ev, doğal malzeme olan taş ve ahşabın yoğun kullanımı ile gerçekleşmiştir.



Mimarlar: Vo Trong Nghia Mimarlar
Konum: Dong Trieu, Quang Ninh Province, Vietnam
Yüklenici: BKB Evi JSC
Yıl: 2011
Fotoğraflar: Hiroyuki Oki

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir