Connecticut Üniversitesi Yeni Binası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Connecticut Üniversitesi Yeni Binası
Share 21 Kasım 2012

Connecticut Üniversitesi bakır cepheli ek binası özellikleri


Oak Hall, Storrs, Amerika Birleşik Devletleri
Geçen ayın sonunda Leers Weinzapfel Associates, Connecticut Üniversitesinin ortak kullanım alanı olarak kullanılacak yeni binası tasarımını tanıttı. Üniversitenin yeni tasarımı Oak Hall (Meşe Hol) kısa süre önce tamamlandı. Bina kampüste bakır yüzlü ve tuğla kaplı derslik binalarından ikincisidir.
Daha önce ilk bina Laurel Hall 2011 yılının sonbaharında açılmıştır. İki bina da birlikte LEED Gold standartlarına göre dizayn edilmiştir ve Üniversite için sürdürülebilir bir gelecek şekillendirmeyi başlayan kampüsün ilk sınıf yapılarıdır.


Devlet ağacı adını da taşıyan Meşe Hol (Oak Hall), Liberal Arts & Sciences ‘dilbilim, modern ve klasik diller, ekonomi ve gazetecilik bölümleri koleji için yeni hacimler oluşturmak için yapılmıştır. Hem yapıların kampüs kavşağında yer alması ve hem öğretim elemanı ve öğrencilerin sık sık ve kolaylıkla kullanımının mümkün olduğu yepyeni iç ve dış kamusal alanlar yarattığı için tasarım özel bir değer taşımaktadır.


Mimarlar, önceden modern üniversite kampüsleri için kullandıkları standart malzemelerden tuğlayı burada yeniden yorumlamışlar ancak buna ek olarak bakır cephelerle bir yenilik getirmişlerdir. Bu yeni yapıyı çevreleyen daha önceki binaların tuğla ölçekli yapısına böylece bağlam oluşturarak böylece yanıt verirken, el yapımı bakır kaplamayla da farklarını ortaya koymuşlardır.


Artan öğrenci organları için büyük ve esnek öğrenme alanlarının yaratılması, mevcut kamu eğitim kurumlarının önlerine koyduğu sorunsallar arasındadır. Oak Hall öncelikle zemin seviyesinde bulunan bir büyük konferans salonu ve dersliklerle, ve doğrusal bir düzende yerleştirilmiş üç adet üst katlardaki sınıf ve çalışma mekanlarıyla fakültenin bölümleri barındıran yeni bir kabuk oluşturmaktadır.
Sonuç olarak ofis alanları bakır kaplı, birbirine bağlı avlular oluşturarak dizilip kullanım ilişkisi maksimize edilir.

Kaynak: WAN
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org